Naar Taroko Gorge (15 mei 2014)

Donderdag 15 mei 2014

Vandaag gaan we met de bus naar Taroko Gorge. We zijn vanaf het hotel naar het station gelopen, in ongeveer een half uur. Was al best warm. Vlakbij het hotel hebben we een zakje verse ananas gekocht. Ruikt verrukkelijk. De bus naar Taroko Gorge blijkt een gewone stadsbus te zijn en hij stopt vaak. Hij komt zelfs nogal dicht bij ons hotel langs. Dat hadden we eerder moeten weten 😉

Na een uur zijn we bij Taroko Gorge. De haltes zijn wat onduidelijk, maar we stappen uit bij een halte vanwaaruit een wandelroute loopt. De wandelroute loopt boven langs de kloof. Er liggen overal megastenen, vooral beneden in het dal. Het is warm en zonnig, dus we doen het rustig aan.

taipei 15 mei - 1
begin van de eerste wandeltocht
taipei 15 mei - 2
uitzicht op de bodem van de kloof

Na een uurtje wandelen zijn we bij het eindpunt van deze wandeling. Nouja, eigenlijk liep de wandeling nog een stukje verder, maar door hevige regenval is een deel van het pad weggespoeld. Je kunt hier bij de plaatselijke bevolking souveniertjes en eten kopen. Op een bankje genieten we van het uitzicht en de ananas die we vanmorgen hebben gekocht.

taipei 15 mei - 3
kamerplanten in het wild

Als we weer bij het beginpunt zijn moeten we zo’n tien minuten wachten op de bus. De bus rijdt door de kloof naar het eindpunt. Het uitzicht is erg mooi! Als we hier uit de bus stappen begint het te regenen. Wij gaan gewoon op zoek naar het beginpunt van de wandeling die we willen gaan doen. Het is vanuit het dorp bijna 1 kilometer lopen naar het beginpunt, langs de weg.

taipei 15 mei - 4
de tunnelopening is het beginpunt van de wandeling

Bij de omschrijving van deze wandeling in de reisgids stond al dat je een zaklamp nodig hebt. Wij gebruiken daarvoor onze mobieltjes. Deze eerste tunnel is 360 meter lang en nogal donker. Als we de tunnel door zijn zien we de rivier. Het water is heel erg grijs. Komt vast omdat de kloof bestaat uit marmer. Dat grijze zal dan wel komen door steengruis in het water.

taipei 15 mei - 5
de grijze rivier
taipei 15 mei - 6
de tunnelopening aan de andere kant

We komen tijdens deze wandeling door nog 8 tunnels, die verschillen in lengte. Tijdens het wandelen hebben we steeds zicht op de rivier en horen we watervallen. Deze wandeling is iets meer dan 2 kilometer lang, dus goed te doen.

taipei 15 mei - 7
de grijze rivier

Op een gegeven moment kun je een hangbrug over en lekker op een bankje zitten onder een afdakje. Het is inmiddels harder gaan regenen, dus het is wel lekker om even rustig te zitten en wat gedroogde mango te eten. Nu vind ik hangbruggen vreselijk, omdat ze zo heen en weer zwaaien. Toen wij naar het bankje gingen begon de brug halverwege erg hard te schommelen. Ik vond het verschrikkelijk, maar ben toch maar doorgelopen met mijn ogen strak op de overkant gericht.

taipei 15 mei - 8
de hangbrug

Aan het einde van de wandeling komen we bij Water Curtain Cave. Bij deze grot is eigenlijk het dak lek waardoor er water naar beneden komt. We hebben eerst onze regenjassen aangedaan, de camera in een regenhoes gestopt en toen voorzichtig in het donker door de tunnel lopen. Het smalle pad loopt langs het snelstromende riviertje. Het is wel erg mooi om zo’n watergordijn naar beneden te zien komen. Even later komen we druipend weer uit deze grot.

taipei 15 mei - 9
Water Curtain Cave

We moeten dezelfde route weer terug lopen om in het dorp te komen. Vanuit het dorp hebben we uitzicht op een pagode, maar ik ben te moe om nog een heuvel op te lopen om deze pagode van dichtbij te bekijken. We hoeven gelukkig maar tien minuten te wachten voordat de bus komt. Dit keer zijn we vlakbij het hotel uitgestapt.

taipei 15 mei - 10
de pagode

‘s Avonds gaan we op zoek naar een leuke plek om te eten. Het regent nogal hard en de night market is daardoor afwezig. We hebben geluk dat we vrij snel bij een dumpling restaurantje aan een tafeltje op de stoep kunnen zitten. Voor 80 Taiwan Dollar (omgerekend: 2 euro) hebben we twee bakken met verschillende dumplings). Ze smaken ontzettend lekker! Voor een toetje gaan we naar de Starbucks waar ik een caramel java chip frappucino kies en C. een chai tea latte. Een uurtje later is het weer droog en gaan we terug naar het hotel.

20140515 - 4
verrukkelijke dumplings

 

 

[tekst_bol url=”https://partnerprogramma.bol.com/click/click?p=1&t=url&s=43247&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fp%2Frough-guide-taiwan%2F9200000038730816&name=roughguidetaiwan”]

 

Bewaren