Tarangire National Park (24 juni 2008)

We zijn van 23 juni t/m 5 juli op vakantie in Tanzania. Ons reisschema vind je hier.

Dinsdag 24 juni

De wekker gaat om 7 uur af. We douchen, pakken onze spullen en gaan naar het ontbijt. Rond 9 uur worden we door onze gids Amani met een 4wd-auto opgehaald. We gaan vandaag naar Tarangire National Park. Dit nationaal park heeft een oppervlakte van 2600 vierkante meters en is bekend vanwege grote olifantenkuddes.

We rijden door Arusha, een stad met 1,5 miljoen inwoners. Onderweg stoppen we om lunchdozen op te halen. Rond 12 uur stoppen we voor lunch. Onze lunchbox is gevuld met allerlei gefrituurde dingen en mangosap. Onderweg stoppen we bij een winkeltje. Hier kopen we water, cola en koekjes.

Het is ongeveer half 2 als we bij de ingang van het nationaal park zijn. We rijden door het park en zien onderweg heel veel dieren. Onze gids vertelt over de dieren die we tegenkomen en laat ons rustig foto’s maken. We zagen o.a. zebra’s, impala’s, olifanten, wrattenzwijnen, Thomson gazelles, ooievaars, Ground Hornbills (neushoornvogel), mangoesten, struisvogels, gieren, wildebeasts, bavianen en andere apen. Het is geweldig om door het landschap te rijden en overal dieren te zien.

Na 2 uur rondkijken heeft onze gids opeens haast en zonder ons wat te vertellen rijdt hij naar de uitgang van het park. We rijden verder naar ons hotel in Karatu, Kudu Lodge. Dit blijkt nog 1,5 uur rijden te zijn. Waarschijnlijk heeft de gids daarom opeens haast.

Het is vandaag bewolkt en niet echt warm, een graad of 20. Het heeft ook geregend. Het lijkt wel alsof ik het Nederlandse weer heb meegenomen. Als we bij de lodge aankomen, die op 1400 meter hoog ligt, is het best koud. Dan maar een trui aantrekken…

Bij de lodge is het rustig. Er is een groep van 9 Nederlanders die een groepsreis doen, 2 mannen en wij. Bij aankomst krijgen we thee met cake en koekjes. ‘s Avonds is er een buffet. Dat smaakt goed!

mooie bomen
mooie bomen
zebra’s
overstekende olifanten
olifanten op de weg
apen en andere dieren
in de file
de auto
kudde zebra’s en donkere lucht
olifanten
olifanten
overstekende apen
donkere lucht