Dagje naar Tamsui (29 mei 2014)

Donderdag 29 mei 2014

Vandaag zijn we in de stromende regen met de metro naar Tamsui gegaan. Het was gelukkig droog toen we hier aankwamen. We zijn door leuke smalle straatjes naar San Domingo Fort gewandeld. Onderweg ging het weer hard regenen.

Dit fort is oorspronkelijk in 1628 door de Spanjaarden gebouwd. In 1642 werden de Spanjaarden door de Nederlanders verdreven. Zij bouwden hier een nieuw fort, dat ze Fort Antonio noemden. Het huidige gebouw is in 1644 door de Nederlanders gebouwd. In 1683 werden de Nederlanders door de Chinezen verdreven. Vanaf 1868 zaten de Britten in het fort. Het Engelse consulaat zat in dit gebouw tot 1980.

taipei 29 mei - 1
weg naar het fort
taipei 29 mei - 2
uitzicht vanaf het fort
taipei 29 mei - 3
Fort Antonio
taipei 29 mei - 1 (1)
kluis voor belangrijke consulaatpapieren
taipei 29 mei - 4
woonhuis van de Britse consul
taipei 29 mei - 5
Nederlandse klompen, met ING-logo
taipei 29 mei - 6
woonkamer van de Britse consul
taipei 29 mei - 2 (1)
keuken van de Britse consul

Het blijft maar regenen, maar als het wat minder hard regent wandelen we weer richting het centrum. We lopen door allerlei smalle straatjes met marktkraampjes. Het gaat op een gegeven moment weer heel hard regenen en we schuilen onder de luifel bij een schoenenwinkel. We weten dat er niet al te ver hier vandaan een Starbucks ziet, maar hoe ver het door de regen zal zijn… Als het droger wordt en we verder lopen, blijkt dat de Starbucks om de hoek zat. Was een goede plek geweest om voor deze regen te schuilen. Blijkt alsnog een goede plek te zijn om van een chai latte te genieten.

We nemen de metro weer terug naar Taipei centrum. We gaan naar de IKEA. Die is niet al te ver van ons hotel. We eten wat Zweedse gehaktballetjes. Het valt ons op dat wij de enigen zijn in het restaurant die gehaktballetjes eten. De meeste mensen eten gebak. Heel anders dan in Nederland dus. Deze IKEA is nogal klein en ze hebben helaas niets dat anders is dan in Nederland. Toch leuk om nu meerdere landen bij IKEA geweest te zijn.

taipei 29 mei - 7
ingang van de IKEA
taipei 29 mei - 3 (1)
Zweedse gehaktballetjes, helaas met aardappelpuree

Bij een winkel tegenover de IKEA kopen we Chinese theekopjes, theekannetje en andere theebenodigheden. Nu kunnen we thuis onze eigen theeceremonie houden.

‘s Avonds willen we weer eten bij Mr Wonton, maar die sluit net zijn restaurant. We komen uit bij Sushi Express en de sushi is wel okee. Beetje jammer dat ze alleen een paar saaie vegetarische sushi hebben voor niet-viseters.

 

 

[tekst_bol url=”https://partnerprogramma.bol.com/click/click?p=1&t=url&s=43247&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fp%2Frough-guide-taiwan%2F9200000038730816&name=roughguidetaiwan”]