Vrijdag 16 mei 2014

Voor vandaag hadden we oorspronkelijk bedacht dat we ‘s morgens walvissen zouden gaan kijken en dan ‘s middags de trein naar Taitung nemen. Het regelen van de walvistocht was veel te ingewikkeld, dus dat hebben we maar niet gedaan. Maar ja, dan heb je dus nog een halve dag in Hualien voordat de trein gaat. We hebben onze grote rugzak in het hotel achtergelaten en we zijn naar een cafeetje gegaan. Daar hebben we genoten van thee en koffie, gelezen en internet.

‘s Middags zijn we weer naar het hotel gewandeld, de rugzak opgehaald en een taxi naar het station genomen. Het is vandaag geen mooi. Het is grijs en het regent af en toe. Vanuit de trein is het uitzicht grijs.

taipei 16 mei - 1
uitzicht vanuit de trein

Vanaf het station in Taitung zijn we naar de B&B gelopen. We werden hier heel erg vriendelijk ontvangen. We kregen tips over waar we goed konden eten en we mogen fietsen lenen. Dat is wel prettig, want het treinstation ligt kilometers buiten de stad en onze B&B ligt in de buurt van het station. Daar hebben we bewust voor gekozen, omdat we over een paar dagen heel vroeg de trein moeten hebben.

taipei 16 mei - 2
onze kamer in de B&B

Het is een half uurtje fietsen naar het centrum. We zijn blij dat we fietservaring hebben, want we fietsen over brede wegen zonder fietspad, maar wel met auto’s en razende scooters. We gaan naar snack street (ja, zo staat het op onze kaart aangegeven). Hier is een night market. We hebben eerst rondgelopen om te kijken wat er allemaal te eten is. We hebben stinky tofu gegeten. Het ruikt naar blauwe kaas, een scherpe geur, maar het smaakt goed. We eten het in gefrituurde vorm. Verder halen we bij verschillende kraampjes gevuld naanbrood, een soort braadworst in een rijstbroodje en als toetje een ijsje (vermomd als bloempot).

taipei 16 mei - 1 (1)
ons ijsje

In de regen fietsen we weer terug naar onze B&B. De rest van de avond kijken we tv.

We kwamen er vandaag achter dat de vuilniswagens het melodietje van een ijsverkoper hebben. Is best raar om te horen als een vuilniswagen stil staat om vuilnis in te laten. Heb er toch een andere associatie bij 😉

 

 

[tekst_bol url=”https://partnerprogramma.bol.com/click/click?p=1&t=url&s=43247&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fp%2Frough-guide-taiwan%2F9200000038730816&name=roughguidetaiwan”]

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.