Taipei (13 mei 2014)

Dinsdag 13 mei 2014

Vandaag hebben we een museumdagje. We gaan eerst naar Taipei Fine Arts Museum. We stappen uit bij metrostation Yuanshan en dan is het nog een stukje lopen. Dit museum staat in het Taipei Expo Park. Het is een groot en leuk museum met veel Taiwanese moderne kunst.

Daarna gaan we naar het National Palace Museum. De collectie van dit museum komt grotendeels uit de Verboden Stad in Beijing. Om te voorkomen dat na de val van de laatste Chinese keizer (in 1948) deze kunstwerken in handen van de Japanners zouden komen zijn ze op bevel van Chiang Kai-shek naar Taiwan gesmokkeld. Vanaf het dichtstbijzijnde metrostation s het nog een kwartier met de bus. Bij het eindpunt van de bus komen we bij een groot gebouw. Er lopen veel Chinese tourgroepen rond. Het museum is groot, maar ook vol met Chinese toeristen. Voor Chinese toeristen is dit een van de belangrijkste dingen om te bekijken, omdat hier kunstschatten liggen die uit de Verboden Stad komen.

Het museum hangt vol met Chinese kunst. We zijn begonnen bij de afdeling kalligrafie en zeldzame boeken. Af en toe komt er een groep toeristen die gewoon in beeld gaan staan.We hebben een audioguide zodat we uitleg krijgen over de dingen die we zien. De ruimtes met keramiek en brons zijn minder interessant. Als afsluiting hebben we in de Tea Room thee gedronken. Heerlijk een potje oolong tea met daarbij Taiwanese gebakjes.

We gaan weer terug naar het hotel om uit te rusten en te douchen. Bij het metrostation waar we uitstappen lopen we via een ondergrondse route richting ons hotel. Opeens komen we langs een stuk met alleen maar boekwinkeltjes. Op de kaart staat dit inderdaad vermeld als underground book street. Erg jammer dat ze zo te zien alleen maar Chinese boeken hebben.

‘s Avonds gaan we naar Taipai 101 om daar bij het food court wat te eten. Een food court is een plek, vaak in een winkelcentrum, waar allerlei restaurantjes een balie hebben. Je koopt ergens eten en zoekt dan een plekje aan een van de vele tafels. Vandaag gaan we naar een sushirestaurantje waar de sushi over een lopende band langskomt. Blijft een leuk gezicht. Ik lust geen vis, maar hier hebben ze ook vegetarische sushi en sushi met vlees. Smaakt allemaal goed!

 

 

[tekst_bol url=”https://partnerprogramma.bol.com/click/click?p=1&t=url&s=43247&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fp%2Frough-guide-taiwan%2F9200000038730816&name=roughguidetaiwan”]

 

Bewaren