Taipei (12 mei 2014)

Maandag 12 mei 2014

Vandaag hebben we een wandeltocht gedaan in het oude deel van Taipei. Deze wandeltocht staat in Lonely Planet Taiwan. We zijn met de metro naar metrostation Zongshan gegaan, waar de wandeltocht begint. We komen langs veel tempels.

20140512 Taipei - 01.CR2
tempel

Het is vandaag warm. Halverwege de wandeling hebben we Dante coffee een soort frappuccino gedronken. Helaas een stuk minder lekker dan bij Starbucks. Wel heerlijk om even in een door airco gekoelde ruimte te kunnen zitten. Het begint buiten heel hard te regenen, dus we blijven rustig zitten. Tijd genoeg om nieuws, Facebook en Twitter bij te lezen.

taipei 12 mei - 2
binnenplaats van een tempel
taipei 12 mei - 3
binnenplaats van een tempel

Tijdens deze wandeling zien we van alles. Veel appartementen hebben een soort minibalkonnetje, waar de airco in kan hangen, maar waar ook bijna altijd plek is voor planten.

taipei 12 mei - 4
ook op kleine balkonnetjes is er ruimte voor plantjes
taipei 12 mei - 4a
weer een tempel

We komen langs een oude stadspoort, de North gate. De oorspronkelijke stadsmuren van Taipei zijn in 1884 gebouwd, met daarin vijf stadspoorten. Tijdens de bezetting door de Japanners zijn zowel de stadsmuren als de stadspoorten verwoest. Na de oorlog zijn drie stadspoorten herbouwd. De enige die nog lijkt op het origineel is deze North Gate.

taipei 12 mei - 5
oude stadspoort
taipei 12 mei - 6
wat zouden ze in deze straat verkopen?

Het is deze hele dag bewolkt en benauwd. Af en toe regent het. Daardoor is Taipei 101 heel moeilijk te zijn. Hij staat echt op de foto hieronder. Gelukkig zijn we eerder deze week al naar boven geweest.

taipei 12 mei - 7
moeilijk te zien: Taipei 101 (links van lantaarnpaal)

De wandeling komt ook langs Chiang Kai-shek Memorial Hall. Dit is gebouwd om Chiang Kai-shek te herdenken, de voormalige president van de Republiek China. Je komt eerst langs een gigantische toegangspoort, die glanzend wit is. Dan kom je op een groot plein en aan de andere kant van het plein zie je de Memorial Hall. Aan de zijkanten staan de National Concert Hall en National Theater. Op dit plein zaten veel mensen de kleine steentjes schoon te maken. Grappig om te zien dat dit met de hand gebeurd.

taipei 12 mei - 8
toegangspoort bij Chiang Kai-shek Memorial

Binnen in het gebouw is een standbeeld van Chiang Kai-shek dat natuurlijk door twee soldaten wordt bewaakt. Elk uur wordt de wacht blijkbaar afgewisseld.

taipei 12 mei - 9
uitzicht vanaf Chiang Kai-shek Memorial over het plein

Maar de wandeling gaat nog verder en eindigt tenslotte bij 1914 Cultural Centre. Dit is een voormalige fabriek waar nu allemaal leuke winkeltjes, galerijen en cafeetjes in zitten. Hier heb ik mijn eerste souveniertje gekocht, een portemonneetje die gemaakt is van allemaal ritsjes.

We nemen vanaf hier de metro naar Shida Road, want daar zou volgens de reisgidsen een leuke night market zitten. Dat viel een beetje tegen. Er waren maar een paar kraampjes die eten verkochten. Helaas veel minder leuk dan de night market van eerder deze week. Een night market is trouwens geen nachtmarkt zoals je misschien zou denken, maar het is een soort straatmarkt, waar je vanaf een uur of 6 bij verschillende kraampjes eten kunt kopen. Het eten wordt direct voor je klaargemaakt en is ontzettend goedkoop. Eerder deze week waren we voor twee porties dumplings een paar euro kwijt. Maar goed, deze night market is niet interessant. We lopen wat rond en komen uiteindelijk bij Vegetarian Paradise terecht. Dit is een felverlicht restaurant, of eigenlijk meer een soort kantine, waar je je bord volschept met allerlei lekkere dingen. Dat wordt dan gewogen en het gewicht bepaalt de prijs. We hebben hier voor 5 euro heerlijk gegeten! Het zat er goed vol en er waren ook veel mensen die eten mee naar huis namen.

 

 

[tekst_bol url=”https://partnerprogramma.bol.com/click/click?p=1&t=url&s=43247&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fp%2Frough-guide-taiwan%2F9200000038730816&name=roughguidetaiwan”]

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren