Cultuur snuiven in Taichung (24 mei 2014)

Zaterdag 24 mei 2014

Vandaag zijn we vanaf de Penghu Islands terug gevlogen naar het vasteland, naar Taichung om precies te zijn. Deze stad heeft 2,6 miljoen inwoners en ligt zo’n beetje in het midwesten van Taiwan. Vanaf het vliegveld zijn we met de bus naar het centrum gegaan. Het kostte wat moeite om de juiste bus te vinden, want alles stond in het Chinees aangegeven. Na ongeveer 1,5 uur waren we bij het treinstation. Ons hotel ligt hier niet zo ver van aan. Het is een wat saai hotel, maar we hoeven er toch alleen maar te slapen.

Met de bus zijn we naar het National Taiwan Museum of Fine Arts gegaan. Het is een groot, mooi en licht gebouw. We hebben een hele mooie fototentoonstelling gezien over Jiufen, een dorpje in het noorden van Taiwan. De foto’s gaven mooi het verschil weer tussen dit dorpje nu en in de jaren 60.

taipei 24 mei - 1
National Taiwan Museum of Fine Arts

Daarna zijn we door de beeldentuin gewandeld. Er staan hele leuke beelden tussen. Mijn favoriet is het spinachtige dier van staal en gras.

taipei 24 mei - 1 (1)
beeldentuin
taipei 24 mei - 2
omgeving van de beeldentuin
taipei 24 mei - 3
beeldentuin
taipei 24 mei - 4
beeldentuin: mijn favoriet
taipei 24 mei - 5
beeldentuin

Vanaf het museum zijn we de straat overgestoken en door een langgerekt park (Art Museum Parkway) gelopen. In deze wijk zitten allerlei restaurantjes. We hebben eerst bij Mocha Jane’s, een soort Starbucks, milk tea gedronken. Er zaten ook een aantal gigantische beren…

In de Art Museum Parkway kwamen we bij een festival eten (Compass Festival), waar we veel westerlingen zagen. Het is ook de eerste plek waar we mensen alcohol zien drinken. Er is live muziek, allemaal tentjes met lekker eten, koel bier en witte wijn. Wat een relaxte plek! Het is wel wat bizar om na 2 weken opeens zoveel ‘blanken’ bij elkaar te zien.

taipei 24 mei - 6
heerlijke witte wijn op Compass Festival

 

 

[tekst_bol url=”https://partnerprogramma.bol.com/click/click?p=1&t=url&s=43247&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fp%2Frough-guide-taiwan%2F9200000038730816&name=roughguidetaiwan”]