Stonetown (3 juli 2008)

We zijn van 23 juni t/m 5 juli op vakantie in Tanzania. Ons reisschema vind je hier.

Donderdag 3 juli

Na het ontbijt pakken we onze spullen in. Om 10 uur worden we opgehaald bij Villa Kikadini. De chauffeur rijdt ons naar het regenwoud. Met een gids wandelen we door het bos. Onderweg zien we Red Colobus Monkeys. Ook wandelen we door een mangrovebos. De gids vertelt ondertussen veel over het gebied. Leuke wandeling!

Red Colobus Monkey
Red Colobus Monkey
mangrove
Red Colobus Monkey
mangrove

De chauffeur brengt ons over zandwegen naar een Spice Farm. Hier verbouwen ze specerijen. De rondleiding is erg toeristisch. De uitleg over de verschillende planten en specerijen is leuk. Er worden allemaal dingen voor ons gevlochten, zoals een tasje, een riem, een stropdas. Dat vinden we minder leuk.

Aan het einde van de rondleiding klimt een man al zingend een kokospalm in om kokosnoten voor ons te hakken. We proeven ook nog wat fruit. We kopen wat kruiden om mee naar huis te nemen.

De chauffeur rijdt ons naar ons hotel, Dhow Palace, in Stonetown. Het hotel zit in een mooi oud gebouw met een binnenplaats. Onze kamer heeft ramen van gekleurd glas en een klein balkonnetje met uitzicht over de binnenplaats. In de binnenplaats is ook een zwembad.

ons hotel

We wandelen door het oude centrum. Er zijn veel kleine winkels waar ze kleding, schoenen en meer verkopen. We kopen allebei een mooi schrijfboek. In de buurt van hotel drinken we bier en wijn op een dakterras. Leuk om zo over het centrum te kijken.

‘s Avonds gaan we op zoek naar een restaurant om te eten. We komen uit bij het fort. Ik kies rijst met curry en Christof kiest een Zuid-Afrikaanse verse worst. Na het eten wandelen we door het centrum. Net buiten het fort vinden we leuke eetkraampjes.