Zondag 13 mei 2001

Vanwege de jetlag waren we vroeg wakker vandaag. Christof was zelfs al om 3 uur wakker en heeft toen maar tv gekeken. Toen we rond 10 uur opstonden was het buiten bewolkt en zag het er niet warm uit.

Bij het hotel werd ons aangeraden om niet rechtstreeks naar Union Square te lopen. Dan moet je langs een groot homeless shelter. Het advies is om via Larkin Street en Geary Street te lopen. Dat doen we dus maar. Bij boekhandel Borders kopen we een paar wegenkaarten, voor Arizona, Nevada en Los Angeles en omgeving. Ook kopen we het boek National Parks for Dummies.

We hebben geluncht bij San Francisco Shopping Center. Hier hebben ze een foodcourt waar we heerlijk Chinees hebben gegeten. Het weer was ondertussen beter geworden. De zon schijnt en dat maakt het wat aangenamer.

We wandelen langs de cable car, waar een lange rij toeristen staat te wachten. Bij het eindpunt van de cable car komen we bij boekwinkel Barnes & Nobles. Hier kopen we een kaart van San Francisco en een campingboek. Hier in de buurt vinden we ook een outdoorwinkel. Ze verkopen hier Camping Gaz-blikjes en volgens de verkoper kun je die overal in Amerika kopen. Wij dachten dat je die blikjes alleen in Europa kon kopen, dus we hebben ons gaststelletje niet meegenomen. Het kost wat moeite, maar we kopen hier een brandertje waar we gasblikjes op kunnen aansluiten, maar ook andere brandstof. Nu hebben we alles voor onze reis!

‘s Middags wandelen we vanaf Pier 39 naar The Cannery. Heerlijk langs het water. Pier 39 was trouwens niet zo boeiend. Het was erg toeristisch.

20010513 San Francisco - 1
Zicht op Alcatraz vanaf Pier 39

Onderweg hebben we bij supermarkt Safeway water en koekjes gekocht, en een Safewaykaart waarmee we kortingen op onze boodschappen kunnen krijgen. Het was een aardig eind lopen naar het hotel en we waren dolblij dat we onze schoenen uit konden doen. Bij een klein supermarktje in de buurt van het hotel hebben we sandwiches en cola gekocht. Coca Cola smaakt hier trouwens zoeter dan bij ons.

Tegen 9 uur zijn we doodmoe gaan slapen.

Koop een reisgids

Of koop een andere reisgids voor Amerika

Zoek een hotel

Booking.com

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.