San Francisco (14 mei 2001)

Maandag 14 mei 2001

We waren vanmorgen om half 8 wakker, maar we hebben in bed tv liggen kijken. Om half 10 zijn we opgestaan. Vanuit het hotel zijn we naar Union Square gewandeld. Bij de Warner Bros Store heb ik een Harry Potter-petje gekocht. Dat is wel handig voor het wandelen wat we in de National Parks willen gaan doen.

20010514 San Francisco - 1

Vanaf Hallidie Plaza hebben we de bus genomen richting Golden Gate Park. We gaan naar de Japanese Tea Garden. Voor 3,50 dollar per persoon mogen we bij deze tuin naar binnen. We hebben heerlijk rondgewandeld. Bij het theehuisje hebben we jasmijnthee gedronken met daarbij een schaaltje met koekjes en rijstsnacks. Heerlijk!

20010514 San Francisco - 3

Daarna hebben we door de botanische tuin en het arboretum gewandeld. Hier hebben we ons eerste eekhoorntje gezien.

20010514 San Francisco - 6
eekhoorntje bij de boom

Aan de zuidzijde van het park hebben we een bus richting Twin Peaks genomen. Op een gegeven moment moesten we overstappen, maar we stapten een halte te ver uit. Daardoor moesten we een eind omhoog terug lopen en toen nog op zoek naar de bushalte van de volgende lijn. Dat was ook weer een eind lopen. Uiteindelijk vonden we de bushalte, maar toen bleek dat we nog maar 1 halte verder konden. Vandaar uit moesten we nog een stukje lopen, alsof we dat nog niet gedaan hadden, en toen stonden we boven op Twin Peaks. Van hier uit hadden we een geweldig uitzicht over San Francisco. En natuurlijk hebben we een aantal foto’s gemaakt van dit grandioze uitzicht. Het waaide hier trouwens ontzettend hard en we zijn dan ook bang dat de foto’s bewogen zijn.

20010514 San Francisco - 15
20010514 San Francisco -

Na Twin Peaks hebben we een bus genomen richting Mission District en hier zijn we verder doorheen gewandeld. Dit is een wijk met vooral Spaanse en Mexicaanse invloeden en dat geeft een vriendelijke uitstraling. Toen de straten er minder begonnen uit te zien hebben we een bus richting Fisherman’s Wharf genomen. We willen namelijk gaan eten bij TGI Fridays. We waren rond 17 uur bij TGI in de buurt, maar dat vonden we een beetje vroeg om te gaan eten. Daarom zijn we eerst wat gaan drinken bij een cafĂ©, the Buena Vista Club. Christof nam een biertje en ik een rode wijn. We konden aardig merken dat we nog niet zoveel gegeten hadden. Later zijn we bij TGI wezen eten: stukjes jalapenopeper en tortillachips met kaassausje als voorgerecht, Christof een pepperjack steak (gepeperde steak met kaas eroverheen) en ik een gecombineerde fajitas (kip- en rundvlees). Het was lekker, maar ik had alleen niet meer zoveel honger.

Vanuit TGI was het een eind lopen naar ons hotel in Ellis St., maar onderweg zijn we op de zeer toeristische cable car gestapt (en we hoefden niet eens te betalen, zeer vreemd!). Voor Union   Square zijn we uitgestapt om verder richting hotel te lopen. In het hotel hebben we een tijdje in bed tv liggen kijken om vervolgens op tijd te gaan slapen.

Koop een reisgids

Of koop een andere reisgids voor Amerika

Zoek een hotel

Booking.com