Logeren bij Roundhouse (27 november t/m 2 december)

Zondag 27 november 2011

We zijn bijna aan het einde van onze reis door Zuidoost AziĆ« en we eindigen relaxt met twee weken op het eiland Koh Lanta, in het zuiden van Thailand. In Ao Nang hebben we kaartjes voor de boot naar Koh Lanta geboekt. De overtocht zal ruim 2 uur duren. We worden ‘s ochtends rond 10 opgehaald, maar we rijden niet de richting op die wij hadden verwacht. Er worden meer toeristen opgehaald en dan gaat het busje richting Krabi. Hmm, blijkbaar gaan we met een busje naar Koh Lanta. Dat is ook mogelijk, via Krabi en dan twee korte bootovertochtjes. Het vervelende is dat we expliciet om kaartjes voor de boot hebben gevraagd en dat we nu, zonder dat iemand ons iets vertelt, in een busje zitten. Maar daar valt nu niets meer aan te doen.

Vlakbij Krabi stopt het busje en moeten we uitstappen. Weer wordt niets verteld. We wachten een uur en stappen daarna met de helft van de toeristen weer in het busje. We rijden een minuut of 10 en dan stopt het busje weer. Blijkbaar moeten er nog andere toeristen opgehaald worden. Uiteindelijk is het rond half 12 (!) als we langs het vliegveld van Krabi rijden. We blijven het raar vinden dat niemand iets uitlegt! En we vinden het vervelend dat we niet met de boot aankomen, want vanuit Roundhouse, waar we naartoe gaan de komende dagen, zal een tuk-tuk ons rond half 1 komen ophalen.

Het busje brengt ons uiteindelijk naar Hat Khlong Nin, het strand waar we naartoe gaan, en zet ons bij het kantoortje van hun organisatie af. Daar wil iemand ons best met de taxi naar Roundhouse brengen. Hij vraagt ons wat we ervoor overhebben (!): 200 baht voor ons beiden. Vijf minuten later zijn we bij Roundhouse, waar we hartelijk worden ontvangen. Wij vinden het vervelend dat de tuk-tuk nu voor niets naar de boot is gereden, maar dat vinden ze niet erg. Het komt blijkbaar veel vaker voor dat mensen ongevraagd met een busje worden vervoerd.

We hebben een bamboehutje met uitzicht op zee. Het is eenvoudig, maar dat vinden we niet erg. We hebben het inmiddels nogal warm. Dat krijg je met lange broeken en onze stevige schoenen aan. We lusten dus wel een colaatje en een late lunch. Beiden kiezen we voor een Thaise salade: Christof met seafood en ik met glass noodles. Heerlijk! Vanuit het restaurant/bar heb je een goed uitzicht op zee. Je zit hier heerlijk met je voeten in het zand.

Roundhouse december 2011
de bar
Roundhouse december 2011
uitzicht op zee
Roundhouse december 2011
ons hutje

We blijven hier zes nachten en we doen het rustig aan. We wandelen over het strand, nemen een duik in zee, lezen een boek en internetten via Roundhouse’s wifi. We drinken heerlijke lassi’s (yoghurt met vruchtensap), eten heerlijk Thais en westers eten (o.a. Zweedse gehaktballetjes). We praten met de nieuwe eigenaren, uit Zweden. Kortom: we genieten!

 

Maandag 28 november 2011

Roundhouse december
uitzicht op bar/restaurant vanaf ons hutje
Roundhouse december
Hee, is Jeeves hier ook????
Roundhouse december
zonsondergang

 

Donderdag 1 december 2011

Op een avond begint het aan het begin van de avond ontzettend hard te regenen. Ik ben net met mijn moeder aan het skypen als het dak van het restaurant begint te lekken. Tien minuten later staan we met een paar mensen dicht bij de bar, want de rest van het restaurant is nat en er loopt een rivier van regenwater naar binnen. De andere toeristen gaan even later weg en wij blijven als enige toeristen over. We eten een heerlijke pasta terwijl we gezellig met Eve, het barmeisje praten. Als wij ons eten ophebben besluit het personeel de boel dicht te doen. Het blijft maar regenen en ze verwachten geen andere gasten meer. Wij mogen zelf het licht van de bar uitdoen als we naar bed gaan ;-). We hebben een fles rode wijn gekocht en zitten gezellig saampjes aan de bar. Een rare gewaarwording om hier allemaal alleen te zitten…

Roundhouse december
ons favoriete tafeltje
Roundhouse december
uitzicht op ons hutje vanuit bar/restaurant
Roundhouse december
wateroverlast

Vrijdag 2 december 2011

Met de eigenaar gaan we mee naar de markt. ‘s Middags wandelen we door het stadje waar we vlakbij zitten.

Roundhouse december
naar de markt
Roundhouse december
beetje kleine kamer….

En we wandelen over het strand terug.

Roundhouse december
Hat Khlong Nin, het strand
Roundhouse december
Roundhouse vanaf het strand gezien
Roundhouse december
onze voetstappen
Roundhouse december
slapende honden

‘s Avonds genieten we van onze laatste zonsondergang bij Roundhouse. Morgen reizen we verder naar een ander stuk van Koh Lanta.

Roundhouse december
zonsondergang
Roundhouse december
zonsondergang
Roundhouse december
zonsondergang
Roundhouse december
Swedish meatballs
Roundhouse december
gebakken vis, vanmiddag op de markt gekocht