Rondwandelen in Koya-san (16 oktober 2009)

Vrijdag 16 oktober 2009

Vanmorgen ging onze wekker om kwart over 6. We werden om 7 uur opgehaald door een monnik die ons naar een ander deel van de tempel bracht. Samen met een aantal andere toeristen en 2 monikken maken we het ochtendgebed mee. Heel bijzonder om mee te maken. Het is hier trouwens ijskoud, ondanks de kachel.

Na het gebed gaan we allemaal naar de grote eetzaal voor ontbijt. Ook dit smaakt heerlijk! Na het ontbijt zijn we op stap gegaan. We liepen om kwart over 8 door een koude en lichtmistige omgeving. We zijn naar Okunoin, het kerkhof, gewandeld. Het is hier heerlijk rustig en er staan mooie hoge bomen. Op deze begraafplaats vind je het mausoleum van Kobo Daisho, de grondlegger van het Shingon Boedisme.

20091016 Koya-san
kerkhof Okunoin
20091016 Koya-san
kerkhof Okunoin
20091016 Koya-san
kerkhof Okunoin

Daarna wandelen we naar Kongobu-ji. Dit is de belangrijkste Shingontempel in Koya-san. Bij een supermarkt halen we wat drinken en koekjes. In het zonnetje ontbijten we hiermee. Het is trouwens koud vandaag en ik ben ontzettend blij dat ik mijn fleece heb aangetrokken. We hebben de tempel bekeken en de mooi beschilderde schuifdeuren. Helaas mag je geen foto’s maken. Bij Kongobu-ji hoort ook Banryutei Rock Garden, de grootste rotstuin van Japan.

20091016 Koya-san
Banryutei Rock Garden
20091016 Koya-san
Banryutei Rock Garden

Vandaag lunchen we bij hetzelfde cafeetje als waar we gisteren waren. Vandaag eten we ratatouille met linzen, bruine rijst, zoete aardappel en slag. Als toetje nemen we thee/espresso met een cake van kakifruit. Dat is een tomaatachtige vrucht die hier overal aan bomen hangt.

Na de lunch wandelen we naar Garan. Dit is het centrale tempelcomplex van Koya-san. Er staan hier mooie gebouwen. Om 1 uur zagen we dat de grote klok hier werd geluid. Wat een zwaar geluid. We hebben de tempelgebouwen hier vanbinnen bekeken. Er staan grote gouden beelden. We hebben hier ook het begin van een processie gezien. Er waren veel mensen aanwezig. In dit complex vind je ook een oranje pagoda, Konpon Daito Pagoda.

20091016 Koya-san
Garan
20091016 Koya-san
begin van een processie bij Garan
20091016 Koya-san
straat in Koya-san
20091016 Koya-san
Konpon Daito Pagoda (bij Garan)
20091016 Koya-san
tempel

We bezoeken het Koyasan Reihokan Museum. Dat is een klein museum met allerlei religieuze voorwerpen. Ze hebben er onder andere mooie beelden gezien. Daarna hebben we op een bankje van het zonnetje gezeten. Rond half 4 zijn we weer bij onze tempel. We doen de verwarming aan en rusten uit door te lezen.

‘s Avonds krijgen we weer een heerlijke maaltijd. Vandaag nemen we er warme sake bij en dat smaakt redelijk. Rijstwijn heeft een bijzondere smaak.

Koop een reisgids over Japan

Of koop een andere reisgids over Japan

Zoek een hotel in Koya-san

Booking.com