Quedlinburg (24 juli 2017)

Maandag 24 juli 2017

Vandaag hebben we de tent en de rest van onze spullen weer ingepakt. We kwamen er achter dat een van de tentstokken gebroken is. Dat is balen! Christof denkt dat we de stok tijdelijk kunnen repareren door er een stukje buis omheen te schuiven. We gaan op zoek naar een bouwmarkt om een aluminiumbuis te kopen. We zoeken ook op internet of er een outdoorwinkel in de buurt is waar we een vervangende tentstok zouden kunnen kopen. Er is een winkel in Torfhaus, in het Harzgebergte. We zouden vandaag via Quedlinburg naar Wolfsburg rijden. Torfhaus is niet zo heel ver van Quedlinburg. Op naar Quedlinburg dus. Het regent onderweg en ook in Quedlinburg.

20170724 Quedlinburg

Quedlinburg is een lief plaatsje, met veel vakwerkhuizen en ouderwetse straatjes. Het blijft maar regenen. We komen langs een klein koffiehuis waar we opwarmen met thee, koffie en taart. We bekijken ondertussen de weersvoorspellingen. Het zal de hele dag blijven regenen en dat gaat dan ook nog een dag of vier door. Niet echt fijn weer om een tent op te zetten. En helemaal niet als je ook nog eerst een tentstok moet repareren. We blijken maar 600 kilometers van huis te zien en volgens Google Maps is dat een uurtje of 6 rijden. We besluiten dat dat de beste oplossing is: we gaan naar huis. Maar eerst lopen we in de stromende regen verder om Quedlinburg te bekijken.

20170724 Quedlinburg
in het koffiehuis
20170724 Quedlinburg
20170724 Quedlinburg
20170724 Quedlinburg

Drijfnat komen we weer bij de auto aan. We zoeken een supermarkt op om wijn te kopen om mee naar huis te nemen. Wijn is veel goedkoper in Duitsland dan in Nederland. Bij de McDonalds gaan we een hapje eten. En dan rijden we de snelweg op, op weg naar huis. Onderweg blijft het maar hard regenen. Pas als we bijna in Nederland zijn wordt het droog. Tegen middernacht zijn we thuis!