Op weg naar huis (4 & 5 juli 2008)

We zijn van 23 juni t/m 5 juli op vakantie in Tanzania. Ons reisschema vind je hier.

Vrijdag 4 juli

We ontbijten uitgebreid op het dakterras van ons hotel, Dhow Palace. We pakken onze spullen in en gaan met een taxi naar het vliegveld van Zanzibar. We vliegen van Zanzibar naar het vliegveld in Dar es Salaam. Vanaf hier vliegen we terug naar huis.

We mogen blijkbaar pas 3-4 uur voor vertrek van het vliegtuig de vertrekhal in. We hebben verschillende vluchten naar huis. Christof vertrekt aan het begin van de avond en ik aan het einde van de avond.

Bij een café vlakbij gaan we drinken en eten we pizza voor lunch. Rond 15 uur gaat Christof naar de vertrekhal. Ik blijf nog een paar uur in het café om te lezen. Rond half 6 ga ik naar de vertrekhal, maar ik mag echt nog niet naar binnen. Ik ga buiten op een bankje zitten met mijn iPod en een boek. Het is inmiddels donker buiten, maar er zitten hier veel mensen. Om 7 uur mag ik eindelijk naar de vertrekhal en dan is het wachten tot de incheckbalie open gaat en ik mijn bagage af kan geven.

Na het inchecken mag ik een hal verder. Dan maar weer lezen en naar muziek luisteren. Ik was blij toen ik eindelijk het vliegtuig in mocht. Onderweg heb ik film gekeken (Moordwijven), gelezen, muziek geluisterd en geprobeerd te slapen. Tijdens de reis was er soep en salade als snack.

Zaterdag 5 juli

Tegen het einde van de reis wordt ik misselijk en ik hoef geen ontbijt. Het vliegtuig is om 7 uur geland. Ik wacht op mijn bagage en ga dan op zoek naar mijn vader. Die komt mij op Schiphol ophalen. Na douchen, omkleden en ontbijt/lunch rijden we naar het vliegveld in Düsseldorf. Daar komt de vlucht van Christof aan.

Het was een mooie reis.