Ngorongoro National Park (26 juni 2008)

We zijn van 23 juni t/m 5 juli op vakantie in Tanzania. Ons reisschema vind je hier.

Donderdag 26 juni

We staan alweer vroeg op, om 7 uur. Om half 8 ontbijten we in ons hotel, Kudu Lodge, met scrambled eggs, donuts en crêpes. Heerlijk1 Om 8 uur worden we opgehaald door onze gids. Het is vandaag bewolkt en best fris. Onderweg wordt het steeds mistiger.

Na een half uur rijden zijn we bij de ingang van Ngorongoro Conservation Area. Ngorongoro is de grootste caldera (ingestorte vulkaankegel) ter wereld. De vulkaan is waarschijnlijk 2-3 miljoen jaar oud. De kraterbodem is ongeveer 260 vierkante kilometers.

Vanaf de ingang is het nog een half uur rijden tot de kraterrand. De weg is modderig en smal. Daarna gaan we via een hele steile ongeasfalteerde weg de krater in. We zien vandaag weer veel dieren: zebra’s, wildebeasts (honderden), buffalo’s, Thomson’s gazelle, leeuwen, hyena’s, warthog (wrattenzwijnen), marabou (ooievaar), nijlganzen, flamingo’s, nijlpaarden, gieren. Via de verrekijker zien we met moeite een zwarte neushoorn.

Het is koud vandaag. We lunchen in de auto met onze lunchboxen van de lodge. Rond half 3 gaan we de krater weer uit. Het is inmiddels zonnig en we kijken mooi de krater in terwijl de auto omhoog gaat naar de kraterrand.

Een uur later zijn we weer bij ons hotel. We pakken onze boeken, een kopje thee en genieten van de zon.

uitzicht vanaf de kraterrand
leeuw
slapende leeuw
hyena
een kudde
nijlpaarden
wildebeasts
weg door de krater
wildebeasts
we zijn niet de enige toeristen bij de leeuw
struisvogel
waterbuffel
groep kraanvogels
gapende nijlpaard
het is druk bij de lunchplek
uitzicht op de krater