We zijn van 20 t/m 27 juli in New York. Lees hier ons reisschema.

Woensdag 23 juli

Vanmorgen nemen we maar eens de subway van 42nd street/Times square naar South Ferry. Hier kopen we kaartjes gekocht voor de boottocht naar de Statue of Liberty. We zijn bijna door ons geld heen te zijn, dus zijn we naar een bank gegaan om onze traveler cheques in te wisselen.

Bij de boot moeten we 20 minuten wachten voordat we mee kunnen. Als ontbijt eten we een hot pretzel. Als we op het eiland zijn lopen we naar Statue of Liberty. Hier sluiten we ons aan te sluiten bij de rij. Na ongeveer 3 kwartier zijn we binnen, maar daarmee is het wachten nog niet over. Binnen moeten we nog 354 treden omhoog voordat we bij de kroon zijn. Normaal gesproken zou dat nog redelijk snel gaan, maar in dit geval duurt het een anderhalf uur. Het gaat voetje voor voetje. Boven aangekomen blijkt de kroon maar klein te zijn en is het uitzicht ook niet echt boeiend. We zijn weer snel beneden. Aan de voet va het standbeeld bekijken we het uitzicht en we lopen door het winkeltje. Weer buiten koopt Christof een Haägen Dasz ijsje en ik een flesje water.

We gaan weer in de rij staan, dit keer voor de boot naar Ellis Island, waar het Ellis Island National Museum of Immigration gevestigd is. Hier hebben we rustig rondgelopen. Het is wel een vervelend idee dat hier zoveel mensen in angst hebben gezeten of ze wel toegelaten zouden worden tot Amerika.

uitzicht vanaf de boot
in de kroon van Statue of Liberty
Statue of Liberty
rij voor Statue of Liberty

Na dit bezoek gaan we met de boot weer terug naar New York genomen. Aan de overkant eten we in Battery Park een hot dog. Lekker! We wandelen richting World Trade Center en nemen de subway naar Fifth Avenue. Hier gaan we winkelen, o.a. bij Warner Bros Store en GAP.

‘s Avonds eten we pizza bij Sbarro, voordat we naar de film Men in Black gaan. Deze film is erg grappig! We zien o.a. het park waar we vanmiddag hot dog hebben gegeten.

Times Square

dit blog bevat affiliate links naar bol.com en booking.com

ReizenReizen
 

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.