We zijn van 20 t/m 27 juli in New York. Lees hier ons reisschema.

Zondag 20 juli

Vanmorgen zijn we om half 8 opgestaan om rustig te ontbijten en de laatste dingen in te pakken. Om 9 uur vertrekken we naar mijn ouders. Daar laten we de auto achter en mijn ouders brengen ons naar Schiphol.

Om half 1 zijn we op Schiphol, waar we onze bagage inchecken. Daarna nemen we afscheid van mijn ouders en gaan op weg naar de paspoortcontrole. We hebben nog zeker 1,5 uur totdat we het vliegtuig in mogen. Het taxfree-winkelen is niet echt boeiend, maar Christof koopt een fles aftershave van XS. We kopen een saucijzenbroodje en wandelen naar de gate. Vanaf 14 uur kunnen we inchecken bij het vliegtuig. Daarna moeten we nog lang wachten voordat we het vliegtuig in kunnen. We zitten in rij 22, net voor de vleugel, op twee stoelen naast het raam. Ons vliegtuig vertrekt met vertraging om iets voor half 3.

De vliegreis duurt 7 uur en 9 minuten en onderweg worden we goed verzorgd. Na vertrek krijgen we wat drinken en een zakje nootjes. Bij de lunch kunnen we kiezen uit vis of kip. We kiezen allebei kip: we krijgen kipfilet met kerriesaus, frietjes en wortel/doperwten. Daarbij krijgen we een salade, een broodje en een hazelnootkoekje. Als afsluiting van de lunch krijgen we een kopje thee. Tijdens de vlucht kunnen we de film The Saint kijken. Hierbij krijgen we een stracciatella-ijsje van Hertog. Voordat we landen krijgen we nog een snack, een burrito met wat drinken.

Om half 5 plaatselijke tijd (= half 11 ‘s avonds onze tijd) landen we geland op vliegveld New York JFK. We zijn in Amerika! Voor de landing hebben we in het vliegtuig een groene kaart ingevuld voor de immigratiedienst. Deze kaart laten we met ons paspoort en het douaneformulier zien bij de immigratiebalie. We mogen het land binnen en krijgen een stempel in ons paspoort.

We lopen naar de bagageband om onze bagage op te halen. De band loopt een paar keer vast en het duurt daardoor wat lang voordat we onze koffers hebben. Bij de balie ‘Ground Transportation Information’ vragen we hoe we het beste naar ons hotel kunnen gaan. We kiezen voor een gedeelde taxi ($14,00 p.p.). We moeten een half uur wachten. Ons reserveringsnummer wordt omgeroepen en we vertrekken met 11 passagiers in een busje richting stad.

Deze taxirit zullen we niet snel vergeten. Het doet ons denken aan de achtervolging van O.J. Simpson. Onze chauffeur haalt links en rechts in, maakt extra rijstroken en gaat voor niemand aan de kant. Een bijzondere ervaring! En helaas worden we hier misselijk van. We komen uiteindelijk heelhuids aan bij ons hotel, Best Western President (234 W. 48th Street). Onze kamer ligt op de 15e (en hoogste) verdieping en heeft een mooi uitzicht. De kamer zelf is erg klein en er is weinig ruimte naast het bed.

Op onze kamer rusten we lekker uit. We bekijken de informatiefolders over New York en bedenken wat we de komende dagen willen doen. Rond half 9 gaan we naar de hotelbar om te drinken. Het is hier erg rustig. Om 10 uur, voor ons 4 uur ‘s nachts, gaan we slapen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.