Naar Zanzibar (29 juni 2008)

We zijn van 23 juni t/m 5 juli op vakantie in Tanzania. Ons reisschema vind je hier.

Zondag 29 juni

We worden om 9 uur opgehaald bij ons hotel, Bristol Cottages, door onze gids. Het is een uur rijden naar Kilimanjaro International Airport. We hebben nog geen vliegtickets, maar die krijgen we blijkbaar bij het inchecken. Dat inchecken duurt wat langer omdat de stroom uit valt. We wandelen langs de winkeltjes, maar kopen niets. Het vliegtuig vertrekt om 11 uur. We zijn met ongeveer 70 passagiers.

In het vliegtuig krijgen we wat drinken en een broodje hot dog. Een uur later landen we op het vliegveld van Zanzibar. Dit is een klein vliegveld en er is geen bagageband. We moeten onze koffers zelf uit de bagagekarren pakken.

We worden opgehaald door een chauffeur met mijn naam op een bordje. Het is een uur rijden naar Jambiani. Zanzibar is heel anders dan het vasteland van Tanzania. Er zijn asfaltwegen en veel brommers. Onderweg zien we veel fruitbomen en we rijden onder mangobomen.

Ons hotel is Villa Kikadini en het ziet er sprookjesachtig uit. Het hotel is in Arabische stijl en heel anders dan de omgeving. We hebben een kamer en terras met uitzicht op wit zand, palmbomen en een turqoise zee. Het is tropisch! We doen eerst andere kleren aan, want het is hier erg warm.

We krijgen een heerlijke lunch: sandwiches met frietjes. We krijgen, net zoals deze hele vakantie, weinig informatie en we hebben geen idee wat ons eten kost. Met een boek liggen we de rest van de middag op ligstoelen op ons terras. Het is heerlijk uitrusten en genieten van het uitzicht. Wel waait het hard. We krijgen verse kokosnoot gebracht op ons terras.

Het huis delen we met een Noors stel. Zij wonen op de eerste verdieping. ‘s Avonds hebben we gezamenlijk een 3-gangendiner. We hebben avocadosalade als voorgerecht, daarna kip of garnalen met rijst en cake en chocolademousse met romige vanillesaus als toetje. We weten nu wel wat het eten ons hier kost: 10 dollar voor lunch en 30 dollar voor diner. Voor dat geld hebben we wel een privĂ©-chef die speciaal voor ons kookt. We moeten erg wennen aan dit luxeverblijf. We hebben een persoonlijke kok en iemand die het eten op tafel zet. Maar het is ook wel lekker om zo verwend te worden.

Voordat het donker wordt wandelen we over het strand. Het zeewater voelt heerlijk. Het strand heeft heel fijn wit strand en dat is fijn om over heen te lopen. We zien plaatselijke bewoners zeewier en beestjes zoeken. Het wordt eb en daardoor is dit goed te vinden.

onze kamer
strand en zee
onze kamer zit op de benedenverdieping (bij de relaxstoelen)
uitzicht vanaf ons terras
het waait
bootjes