Naar Yosemite National Park (15 mei 2001)

Dinsdag 15 mei 2001

Vanmorgen waren we op tijd wakker om al onze spullen weer in te pakken. Rond half 9 zijn we richting autoverhuurbedrijf Alamo op Bush Street gewandeld om onze auto op te halen. We kregen een megakar mee: Chevrolet Lumina, wit, ter grootte van een Mondeo of Xantia met een gigantische kofferbak. Daar kwamen we achter toen we weer bij het hotel waren en al onze bagage makkelijk in de kofferbak paste: 1 koffer, 2 grote rugzakken, 2 kleine rugzakjes en wat losse troep.

Vanaf het hotel zijn we richting Van Ness Avenue gereden om uiteindelijk via de Golden Gate Bridge (in mist gehuld) San Francisco te verlaten. Onderweg hebben we bij een Safeway boodschappen gedaan, en onder andere een piepschuim doos en een zak ijs als alternatieve koelbox gekocht. Met onze Safewaykaart kregen we $13,33 korting.

We zijn doorgereden naar Yosemite Park (ongeveer 300 kilometer vanaf San Francisco) en we hebben rond half 5 een plekje gekregen op de camping bij de westingang, Hodgdon Meadow. We staan nu midden in een bos met gigantische hoge dennebomen. Ook hebben we eekhoorntjes gezien en eksters gehoord. Erg gaaf dus! De plaatsen zijn zeer ruim en hebben een picknicktafel een kampvuurplek. Maar helaas is op de camping weinig hout te vinden en hebben we ook geen hout gekocht.

Oja, elke plaats heeft ook een food storage: een metalen kastje om eten en andere dingen met geur in te bewaren. In Yosemite zitten namelijk bruine beren en die breken van alles open als het naar eten ruikt. Eigenlijk best een eng idee dat je een kans loopt om een beer tegen te komen.

We zijn gaan slapen rond 9 uur toen we de letters in onze boeken niet meer konden onderscheiden.

20010515 - 03 yosemite

Koop een reisgids

Of koop een andere reisgids voor Amerika

Zoek een hotel

Booking.com