Naar Universal Studios (10 juni 2001)

Zondag 10 juni 2001

Vanmorgen hebben we alles weer in de auto gepakt en zijn we naar de Universal Studios gereden. We waren hier rond 9 uur, maar we waren zeker niet de eersten. De Universal Studios zijn net zo duur als Disneyland (43 dollar), maar is een stuk kleiner.

Als eerste zijn we naar de attractie van “The Mummy Returns” geweest. Dit was een soort doolhof waar je doorheen moest lopen. Onderweg werd je aangevallen door mummies e.d. Het engste was dat er mensen verkleed als mummies rondliepen, dat verwachtte je namelijk niet. Daarna zijn we de studiotour gaan doen. Hiervoor moesten we in een soort treintje stappen en werden we rondgereden. De gids vertelde van alles en deed verschrikt als er iets onderweg gebeurden, zoals het instorten van een brug waar we overheen reden of een ongeluk in een metrotunnel. Best grappig, maar niet echt om van te schrikken. Ook hebben we een aantal decors gezien. Na ongeveer drie kwartier waren we weer terug bij het beginpunt.

20010610 Universal Studios
20010610 Universal Studios
20010610 Universal Studios
20010610 Universal Studios

Het allerleukste van de dag was aan het einde, namelijk de Jurassic Park Summer Splash, een wildwaterraftbaan die aan het einde een meter of 16 steil naar beneden gaat. En tijdens de rit wordt iedereen in de boot nat, want er komen bv. straaltjes water uit het plafond. We vonden dit zo leuk dat we 2 keer zijn geweest, de rij was ongeveer een kwartier, en toen waren we allebei drijfnat.

20010610 Universal Studios

Rond 2 uur zijn we weer verder gereden met de auto, op zoek naar een nieuwe camping. En die vonden we in een KOA-camping bij Santa Margherita. Een camping tussen golvende heuvels. We hadden hier een leuk plaatsje, maar zijn wel wat lek geprikt door muggen.

Koop een reisgids voor zuidwest-Amerika

Of koop een andere reisgids voor Amerika

Zoek een hotel in Los Angeles

Booking.com