Naar Tanzania (23 juni 2008)

We zijn van 23 juni t/m 5 juli op vakantie in Tanzania. Ons reisschema vind je hier.

Maandag 23 juni

Vanmorgen sta ik om 10 over 5 op en om kwart over 6 vertrekken mijn vader en ik richting Schiphol. Onderweg zijn er wat files. We zijn rond half 8 bij het vliegveld. Ik geef mijn bagage af bij de incheckbalie en ga een kopje thee drinken. Daarna ga ik naar de gate en lees totdat het inchecken begint.

Het vliegtuig vertrekt met een vertraging van 20 minuten. Onderweg luister ik naar muziek op mijn iPod en lees ik. Door het vliegtuigraam zie ik de Alpen (met veel sneeuw), de Dolomieten, Venetiƫ, de Sahara en Libische woestijn. Vooral de woestijn is mooi om vanaf deze hoogte te zien. Helaas is het al donker als we bij Tanzania komen en zie ik de Kilimanjaro niet. Om 20 uur is het vliegtuig geland op Kilimanjaro International Airport.

De rij bij de paspoortcontrole is lang en ongeveer een uur later stap ik met mijn bagage in het busje van het hotel. Het is erg warm en het ruikt hier net zoals in de Bush van dierentuin Burger’s Bush. Bij hotel Kia Lodge zit Christof te wachten. Hij is al in Tanzania omdat hij naar de Kilimanjaro ging. We brengen mijn bagage naar ons huisje. In de bar drinken we wat en kan Christof vertellen over zijn avontuur naar de Kilimanjaro.

ons huisje
bij het hotel
onze slaapkamer