Van Taitung naar Tainan (18 mei 2014)

Zondag 18 mei 2014

Vanmorgen moesten we vroeg opstaan, want onze trein vertrekt om 7.40 uur. De eigenaar van de B&B bracht ons met de auto naar het station. We kregen ontbijt mee voor in de trein. Weer van die lekkere dumplings. We gaan vandaag met de trein naar Tainan, de voormalige hoofdstad van Taiwan.

taipei 18 mei - 1
in de trein

Het eerste deel van de treinreis gaat via de kust naar het zuiden. Daarna gaat de trein via heel veel tunnels dwars door het onderste deel van Taiwan. Er is geen uitzicht meer om te bekijken, dus gaan we allebei lekker lezen. Ik ben The 100-year-old man who climbed the window and disappeared van Jonas Jonasson aan het lezen.

taipei 18 mei - 2
oostkust van Taiwan
taipei 18 mei - 3
lezen met de Kindle e-reader
taipei 18 mei - 4
uitzicht vanuit de trein

Tegen 12 uur zijn we in Tainan. We halen een kaartje van de stad bij de Tourist Information en nemen een taxi naar ons hotel. We zijn te vroeg voor inchecken, maar we mogen de grote rugzak alvast achterlaten. Het is vandaag zonnig en warm! We gaan lopend richting Anping. Onderweg komen we een Starbucks tegen, waar we genieten van een iced chai tea latte. Later moeten we schuilen voor een hevige regenbui. Na een kwartiertje kunnen we weer verder. Het regent nog wel een beetje, maar dat vinden wij met deze warmte niet zo erg.

taipei 18 mei - 5

Het is een stuk verder lopen naar Anping dan wij hadden ingeschat, maar we komen er uiteindelijk. Anping is een oude wijk rond Fort Zeelandia. Dit fort is tussen 1624 en 1634 door de Nederlanders gebouwd. Meer info staat op wikipedia. Er zijn allemaal smalle straatjes met winkeltjes en heel veel Aziatische toeristen. We lijken de enige blanken. We zijn sowieso in Taiwan nog maar weinig niet-aziatische toeristen tegen gekomen. We vinden het helemaal niet erg om geen Nederlanders tegen te komen.

taipei 18 mei - 1 (1)
informatiebord over Fort Zeelandia
taipei 18 mei - 2 (1)
restant van een oude Nederlandse muur
taipei 18 mei - 6
zou zou Fort Zeelandia er uit hebben gezien
taipei 18 mei - 7
Nederlands boek in een vitrinekast
taipei 18 mei - 8
uitzicht over de binnenplaats
taipei 18 mei - 9
oude waterput, uit Nederlandse tijd

Vanaf het fort wandelen we naar Anping Tree House. Onderstaand straatje is naast het fort. Er lopen veel toeristen en natuurlijk is er ook een tempeltje.

taipei 18 mei - 10
vlakbij Fort Zeelandia

Anping Tree House was een pakhuis van een Engelse handelsmaatschappij. Na jaren van leegstand en verwaarlozing is het gebouw overgenomen door banyan trees. Dit is een vijgenboom die zich hecht aan een andere boom of in dit geval aan een gebouw. Het heeft een wat spookachtige sfeer.

taipei 18 mei - 11
Anping Tree House
taipei 18 mei - 12
Anping Tree House

Al wandelend naar de uitgang zien we opeens een stukje Nederland. Geen idee waarom dit plaatje hier op de muur staat…

taipei 18 mei - 13
Nederland vind je overal

We kunnen gelukkig met de bus terug naar ons hotel. Hadden we dat maar eerder geweten… We krijgen een kamer met Japans thema op de 7e en zolderverdieping van het hotel. Onze kamer heeft daardoor een schuine kant. In de badkamer zit een mooi Japans, waar we heerlijk van genieten om bij te komen en onze voeten te laten uitrusten.

‘s Avonds gaan we op zoek naar een leuke plek om te eten. We komen uit bij Guli, een heerlijk vegetarisch restaurant. We eten een heerlijke hot pot, een groentefondue, met een lekker tofuvoorgerecht en warme pruimensap als afsluiting. De jongen die ons bedient spreekt heel goed Engels en legt ons goed uit wat we met de groentenfondue moeten doen. Wat een leuke plek!

taipei 18 mei - 14
straatbeeld in Tainan
20140518 - 1
hot pot eten bij Guli
20140518 - 2
schaaltje met groenten voor in de hot pot

 

 

[tekst_bol url=”https://partnerprogramma.bol.com/click/click?p=1&t=url&s=43247&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fp%2Frough-guide-taiwan%2F9200000038730816&name=roughguidetaiwan”]

 

Bewaren