Op weg naar Salamanca (7 juli 2015)

Dinsdag 7 juli 2015

We reizen vandaag weer verder. Eerst gaan we op zoek naar een Shell-tankstation. Ook in Spanje zijn er daar niet veel van. Best lastig dat onze tankpas alleen geldt voor Shell-stations. Natuurlijk kunnen we ergens tanken, maar dan moeten we het zelf voorschieten en na de vakantie terugvorderen. Beetje veel moeite vinden wij.

Vanuit Burgos rijden we naar het zuiden, naar Covarrubias. Het is een mooie route door de natuur. Onderweg zien we heel veel roofvogels in de lucht. We zien ook ooievaars en zelfs een gier, zittend op een rots. Heel bijzonder.

20150707 - 4
de zwarte stipjes zijn roofvogels

In Covarrubias gaan we Santo Domingo de Silos bekijken, een Benedictijnse abdij. We hebben de auto geparkeerd buiten het dorp en wandelen via een wandelpad naar het dorpje. Het is een slaperig dorpje en er zijn weinig toeristen.

20150707 - 5
slaperig dorpje

De abdij is gebouwd in de 11e eeuw. Bij de abdij hebben we de binnentuin bekeken. Er is ook een oude apotheek, uit de 18e eeuw, in de abdij te bekijken. We mochten aansluiten bij een gids die een groep toeristen rondleidde. In de apotheek mochten geen foto’s gemaakt worden.

20150707 Salamanca
20150707 Salamanca
20150707 - 13

Na ons bezoek aan de abdij rijden we verder naar Salamanca. Onderweg zien we veel ooievaars. Ze hebben zo te zien een voorkeur om hun nest in een electriciteitsmast te maken. In Salamanca komen we op een camping waar veel Nederlanders staan.