Naar Petrified Forest National Park (31 mei 2001)

Donderdag 31 mei 2001

Vanmorgen hebben we alles ingepakt om naar Petrified Forest National Park te rijden. We vertrokken uit het Navajoreservaat waar ze Mountain daylight savings time hebben (9 uur) naar Arizona waar ze standaard mountain time (8 uur) hebben. Erg grappig om zo een uur te winnen. Daardoor waren we rond 10 uur in Petrified Forest. We zijn in het noorden het park binnengereden. Je rijdt eerst door painted desert waar je mooi gekleurde rotsheuvels ziet. Ook hebben we de restanten van een pueblo bekeken. En daarna kwamen we in het zuiden van het park bij de petrified logs. Het landschap is hier zeer onwerkelijk, het lijkt wel een maanlandschap. Er liggen hier ongelooflijk veel versteende houtstronken. Je kan het niet voorstellen als je het niet zelf hebt gezien.

Het versteende hout krijgt geweldige kleuren… Na ongeveer twee uur waren we bij de zuiduitgang van het park. Vanaf hier zijn we doorgereden naar Tucson. Onderweg hebben we steeds meer cactussen gezien. Op een moment zagen we ongeveer 7 verschillende soorten.

20010531 petrified forest
20010531 petrified forest
20010531 petrified forest
20010531 petrified forest
20010531 petrified forest

Volgens de Rough Guide zit er een goede en goedkope Best Western lodge in Tucson. Inmiddels is het hotel geen onderdeel meer van Best Western, maar dat maakt niet uit. Daar zijn we naartoe gereden en we hebben hier voor 3 nachten een kamer. We zitten nu in een kamer aan de rand van een grasveld. Ze hebben hier een cactuscollectie van zo’n 400 soorten. Na heerlijk gedoucht te hebben zijn we rond half 8 naar het restaurant gelopen. Het was er rustig: er zaten twee mensen. We hebben lekker steaks gegeten, met een glaasje wijn. Inmiddels is het kwart over negen en hangen we op bed. Heerlijk om vannacht eens op een matras te slapen en een kussen te hebben.

20010603 tucson

Koop een reisgids voor zuidwest-Amerika

Of koop een andere reisgids voor Amerika

Zoek een hotel in Tuscon

Booking.com