Dinsdag 20 oktober

Na het ontbijt gaan we naar het treinstation. Om half 10 vertrekt onze shinkansen naar Tokyo, waar we om 10 over 12 aankomen. We stappen over op een shinkansen naar Utsunamiya, en uiteindelijk een lokale trein (met twee wagonnetjes) naar Nikko. Deze laatste trein zit bomvol.

Vanaf het station wandelen we naar ons hotel, Pension Logette Sainbois. Voor 2 nachten betalen we 21.000 yen (met de huidige wisselkoers (2018) is dat 81,50 euro per nacht). Het hotel ligt in het bos. De eigenaren hebben een beagle die Charlie Brown heet en het fijn vindt om aandacht te krijgen van de hotelgasten.

Na het inchecken wandelen we naar het tempelcomplex. We hebben een kaartje voor twee dagen gekocht, zodat we rustig alles kunnen bekijken. We bekijken Sanbutsu-do, een mooi rood tempelgebouw met drie gouden beelden, onderdeel van de tempel Rinnoji.

Het is inmiddels een uur of 5 en we wandelen weer richting het station. We komen langs de Shin-kyo brug. Het centrum van Nikko is nogal uitgestorven. In de buurt van het station drinken we een kopje thee/espresso.

Om half 6 wandelen we naar het hotel. Om 18 uur mogen we een half uur in de onsen van het hotel. Om 19 uur is het tijd om te eten. We zijn de enige gasten in de eetzaal van het hotel. We krijgen een pruimendrankje, dat zoet maar best lekker is. Daarna krijgen we een tafelbarbecue met rundvlees, kip, paddestoelen, groene peper en zoete aardappel. Daarbij krijgen we rijst, salade, yobu-ryori (hele dunne reepjes tofu), forel en soep met mosselen. Als toetje krijgen we ijs met zwarte peper en gepofte rode bonen. Smaakt heerlijk!

Na het eten krijgen we origamiles van de eigenaren. We leren hoe we een kraanvogel en een samoeraihelm moeten vouwen. Het is erg gezellig.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.