Naar Nagasaki (7 oktober 2009)

Woensdag 7 oktober 2009

Vandaag zijn we weer vroeg opgestaan, want we hebben een lange treinreis voor de boeg. We nemen de trein naar Shin-Osaka en daar stappen we over op de trein naar Hakata (Fukuoka). In Hakata moeten we een uurtje wachten en gebruiken deze tijd om een caramel frappuccino en een chai latte te halen bij de Starbucks. Ook kopen we een bentobox voor de lunch. We reserveren ook alvast treinkaartjes voor 9 en 12 oktober. We missen bijna de trein naar Nagasaki, omdat het voor ons onduidelijk is waar we moeten instappen. Het waait hard buiten (stormachtig) en volgens het nieuws komt er een tyfoon onze kant op.

Het is heerlijk lezen in de trein en we lezen allebei ons boek uit. Ik las One Knight Only van Peter David. Onze nieuwe e-reader is alweer bijna leeg, hij heeft blijkbaar de afgelopen dagen op standby gestaan. Vlak voordat we op vakantie gingen hebben we deze Sony e-reader gekocht zodat we minder boeken hoeven mee te sjouwen.

Rond 16 uur zijn we in Nagasaki en gaan we naar ons hotel. We overnachten in Guesthouse Tanpopo en we betalen voor 2 nachten (inclusief 1x diner) 17.400 yen. Dat is omgerekend met de huidige koers 67,50 euro per nacht (augustus 2018). Het is een klein hotel, met veel Japanners. Bij het diner is er veel te eten en het smaakt lekker.

‘s Avonds gaan we nog even wat van Nagasaki bekijken. In de tram naar het centrum komen we twee ex-collega’s van Christof tegen. In Nagasaki is nu het Nagasaki Kunchi Festival. We zien wat verlichte processies door de stad lopen en we gaan bij de Tourist Information op zoek naar meer informatie over dit festival. Het is het jaarlijkse festival van de Suwa tempel en het wordt al 400 gevierd. Bij een tempel zien we een kort optreden en het ziet er fascinerend uit. We besluiten op Kokaido Plaza, waar het erg druk is, kaartjes te kopen om morgen het festival te bezoeken.

20091007 Nagasaki
vlakbij Kokaido Plaza
20091007 Nagasaki
vlakbij Kokaido Plaza
20091007 Nagasaki
vlakbij Kokaido Plaza

Koop een reisgids over Japan

Of koop een andere reisgids over Japan

Zoek een hotel in Nagasaki

Booking.com