Naar Kyoto (17 oktober 2009)

Zaterdag 17 oktober 2009

Vanmorgen zijn we wat later opgestaan, want we willen niet nog een keer naar het ochtendgebed. Om 8 uur krijgen we ontbijt in de eetkamer. Om kwart voor 9 vertrekken we met de bus naar het kabelbaanstation. Weer beneden nemen we een lokale trein naar Hashimoto. Daar stappen we over op de trein richting Shin-Inuyima. Dan de trein naar Osaka en van Osaka met een shinkansen naar Kyoto.

20091017 naar Kyoto
uitzicht vanuit de trein

We zijn om half 2 in Kyoto en gaan dan op zoek naar ons hotel, Super hotel Kyoto Shijokawaramachi. Voor 3 nachten betalen we 24,890 yen (met de huidige wisselkoers (2018) is dat 65 euro per nacht (augustus 2018)). We krijgen uiteindelijk hulp van twee Japanse mannen. Een van hen is een zakenman die het hotel belt om te vragen hoe we daar moeten komen. De andere man is een oud mannetje dat ons met deze aanwijzingen naar het hotel brengt. Al met al kost het veel tijd en zijn we om half 4 in het hotel.

Nadat we wat uitgerust en gelezen hebben gaan we op zoek naar een pinautomaat om geld te pinnen. In het warenhuis is de automaat net gesloten. Uiteindelijk vinden we op het treinstation een pinautomaat waar ze internationale bankkaarten accepteren. Op de tiende verdieping van het treinstation zitten restaurantjes. We gaan bij een van deze restaurantjes noodles eten. We moeten bestellen uit een automaat. Het eten smaakt erg goed.

20091017 naar Kyoto
uit eten op de 10e verdieping bij het station
20091017 naar Kyoto
bestellen bij een automaat

Na het eten wandelen we via winkelcentra terug naar ons hotel. We kopen een Japans puzzelboekje en een Nijntje in het Japans als cadeautje voor onszelf.

Koop een reisgids over Japan

Of koop een andere reisgids over Japan

Zoek een hotel in Kyoto

Booking.com