Naar Joshua Tree National Park (6 juni 2001)

Woensdag 6 juni 2001

Vanmorgen hebben we alles weer ingepakt en zijn we verder getrokken richting Joshua Tree National Park. Onderweg zijn we weer bij een outlet wezen shoppen. Door niet helemaal goed opletten zijn we te vroeg van de snelweg afgeslagen, waardoor we een omweg hebben gemaakt en in het noorden het National Park zijn binnengereden. In het noorden van het park zijn veel Joshua Trees te zien. Eigenlijk zijn het geen bomen, maar een yuccavariant. Als ze erg groot worden gaat de stam lijken op de stam van een boom. Heel apart! Het is een vreemd gezicht om zoveel van deze planten te zien staan. Nu vallen ze ook op, omdat er alleen maar laaggroeiende planten om hen heen te vinden zijn.

Onderweg kwamen we een coyote tegen die midden op de weg aan het wandelen was. Toen we stil stonden kwam hij dichterbij om een hapje eten te kunnen eten. Toen Christof het fototoestel tevoorschijn haalde ging hij maar weer verder…

De camping waar we naar toe gingen, Cottonwood Campground, was in het zuiden van het park en hij was zo goed als leeg. Ik geloof dat ‘s avonds 5 plaatsen bezet waren. Maar het was hier dan ook erg warm, want we zijn weer in een woestijn. Het schijnt hier zomers 180 graden Fahrenheit bij de grond te kunnen worden.

Oja, we zijn langs de Cholla Cactus Garden gekomen en we hebben hier wat rondgewandeld. Dit waren erg grappige cactussen: driekleurig (bruin, van boven naar beneden lichter wordend) en hadden lange dikke stekels waardoor ze zacht lijken. Zulke cactussen hebben we nog nooit gezien.

20010606 Joshua Tree NP
20010606 Joshua Tree NP
20010606 Joshua Tree NP
20010606 Joshua Tree NP
20010606 Joshua Tree NP
20010606 Joshua Tree NP
20010606 Joshua Tree NP
20010606 Joshua Tree NP

Tegen de tijd dat de zon langzaam verdween zijn we ons tentje gaan opzetten. Het was ons toch echt te warm toen we aankwamen. We hebben een woestijnkonijn zien lopen over de camping. Deze konijnen hebben lange oren waardoor ze hun warmte beter kwijt kunnen. Toen de zon onder was werd het gelukkig ietsje koeler. We hebben de volle maan zien opkomen vanachter een berg en dat was een gaaf gezicht. Verder hebben we lekker zitten lezen bij het licht van een kaarsje en met een glaasje rode wijn.

Koop een reisgids voor zuidwest-Amerika

Of koop een andere reisgids voor Amerika

Zoek een hotel bij Joshua Tree National Park

Booking.com