Naar het Wildpark (6 augustus 2018)

Maandag 6 augustus 2018

Vandaag gaan we het Wildpark bij de grotten van Han bezoeken. Op de camping pakken we de tent en de rest van de spullen in. We parkeren de auto gratis in het dorp, langs de weg. Bij de supermarkt halen we broodjes voor het ontbijt en wat te drinken. In hetzelfde parkje als gisteren ontbijten we.

Na het ontbijt gaan we weer langs de kaartverkoop en door het winkeltje heen. We willen gaan wandelen in het Wildpark. We worden met een safariauto vervoerd naar het beginpunt. We moeten een heuvel oplopen en ik loop al snel te hijgen (leuk die verminderde energie…). Bovenaan de heuvel komen we in het bos. De eerste dieren die we zien zijn de everzwijnen. Er lopen een paar gestreepte kleintjes tussen. Zo schattig. De bosrendieren hebben zich verstopt in hun hok. Het is heerlijk om door het bos te wandelen. We moeten soms een weggetje oversteken waarbij we gewaarschuwd worden dat we moeten uitkijken voor de safari-car. Je kunt namelijk ook met de safari-car het wildpark bezoeken.

20180806 Han-sur-Lesse
begin van de wandeling
20180806 Han-sur-Lesse
een uil
20180806 Han-sur-Lesse
everzwijnen

Onderweg is er een boomtoppenroute met hangbruggetjes en dergelijke. Daar hou ik helemaal niet van, maar Christof wel. Hij neemt de camera mee en ziet onderweg ook de wasbeerhond. Ik wandel een stukje verder en geniet op een bankje van het uitzicht over de vallei.

20180806 Han-sur-Lesse
uitzicht vanuit een boomtoppenroute

Aan de dieren is het duidelijk te merken dat zij het ook warm vinden. Ze liggen allemaal rustig in de schaduw, vaak zelfs te slapen. De bosmarmotten zijn wel actief, maar die hebben net eten gekregen. Na een kilometer of twee komen we bij een cafeetje. Tijd voor een ijsje en een colaatje. Daarna gaat de route verder door het cafeetje heen en dan komt er een stuk waarbij het pad nogal steil naar beneden gaat. Eenmaal beneden zien we de Lesse de grotten instromen. Hiervandaan kun je de safari-car nemen. Dat doen we, want ik merk dat het wandelen best vermoeiend is vandaag.

20180806 Han-sur-Lesse
wolf
20180806 Han-sur-Lesse
bosmarmot

Vanuit de safari-car zien we de Przewalskipaarden en herten die in de schaduw van de bomen liggen. De safari-car stopt bij de bruine beren. Ook zij hebben last van de warmte en liggen heerlijk te slapen in een betonnen buis.

20180806 Han-sur-Lesse
damhert
20180806 Han-sur-Lesse
herten
20180806 Han-sur-Lesse
Przewalski paarden
20180806 Han-sur-Lesse
slapende beren

Vanaf de beren is het nog een paar minuten lopen naar het stationnetje bij de ingang van de grotten. Met de tram gaan we weer terug naar Han. We hebben heerlijk gewandeld door dit Wildpark en leuke dieren gezien.

Maar… het weekendje weg is voorbij en we rijden weer terug naar huis.

Koop een reisgids

Of koop een andere reisgids over Belgiƫ.

Zoek een hotel

Booking.com