Zaterdag 4 augustus 2018

Vanwege mijn beperkte energie (lees meer hierover op Een kloddertje roze) gaan we deze zomer niet op vakantie, maar we gaan wel af en toe op stap. Zo gaan we een weekendje kamperen in Han-sur-Lesse. Vorig jaar is onze tentstok gebroken en het kostte wat moeite om hier een oplossing voor te vinden. Bij Bever konden we een stok kopen die op deze stok lijkt. We moesten de stok thuis nog een beetje inkorten. Dit weekend gaan we dus ook kijken of de tentstok goed is.

We hebben de auto geleend van Christofs ouders en we rijden eerst naar Roosendaal om te gaan winkelen bij het outletcentrum. De winkels gaan om 10 uur open en het is 10 voor 10 als wij de auto geparkeerd hebben. Dan eerst maar een kopje koffie en thee drinken op een terrasje. Daarna gaan we winkelen. We doen aankopen bij Bjorn Borg, The Body Shop, Levi’s en Esprit. Daarna stappen we weer in de auto. Het is nog 200 kilometer rijden naar Han-sur-Lesse.

20180804 Roosendaal
Designer Outlet Rosada in Roosendaal
20180804 Roosendaal
Designer Outlet Rosada in Roosendaal
20180804 Roosendaal
Designer Outlet Rosada in Roosendaal
20180804 Roosendaal
mijn aankopen

Via e-mail hebben we een plekje gereserveerd op camping Le Pirot. Normaal gesproken gaan we op de bonnefooi kamperen, maar we gaan nu maar een weekendje en dan is het wel fijn als je weet dat er een plekje voor de tent is. Het is rond 14 uur als we aankomen en de receptie gaat om 16 uur weer open. Ondertussen mag je zelf een plekje kiezen. Het is bloedheet (rond de 30 graden) en er is weinig schaduw op de camping. De schaduw die er is is al bezet met caravans en tenten. Dan maar een plekje aan het einde van de camping, in het zonnetje, maar aan het riviertje. De nieuwe tentstok past goed en al snel staat onze tent. Tijd voor een drankje en een boek. Ik lees Gemina van Amie Kaufman & Jay Kristoff en Christof is bezig met A feast for crows (Game of thrones 4) van George R.R. Martin. Het wordt al snel veel te warm in de zon en we gaan in het klein beetje schaduw zitten/liggen van een struik bij het water.

20180804 Han-sur-Lesse
onze tent
20180804 Han-sur-Lesse
lezen in een beetje schaduw
20180804 Han-sur-Lesse
uitzicht bij de tent

Later bedenken we dat we de achterklep van de auto open kunnen zetten en daardoor een kleine schaduwplek hebben. ‘s Avonds eten we stokbrood met gesmolten M├╝nsterkaas en Emmenthaler, met rode wijn natuurlijk.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.