Zaterdag 9 juni 2001

Vanmorgen zijn we vroeg opgestaan, want we gaan naar de film. We waren wat vroeg bij de bioscoop en zijn eerst bij een coffeebar wezen ontbijten. Ontbijten met popcorn leek ons niet zo’n goed idee. Atlantis: the lost empire was een geweldige Disneyfilm. Het was een avonturenfilm en hij was gaaf en spannend. Zeker aan te raden! En grappig om nu al een film te zien die 15 juni pas in première gaat. En in Nederland gaat hij waarschijnlijk pas met de kerst draaien.

Daarna zijn we naar Disneyland gegaan. Natuurlijk was het al druk en er stonden vooral veel kinderwagens. Eerst zijn we een hotdog wezen eten in Main Street en kijken wat we willen doen vandaag. Voor Pirates of the Caribbean hebben we een fastpass ticket gehaald en toen hadden we een uurtje om rond te wandelen. Ik ben met Pooh, Tigger en Eeyore op de foto geweest en dat was gaaf.

Na de Pirates of the Carribean hebben we fastpass kaartjes gehaald voor Splash Mountain, voor 4 uur later (tussen 6 en 7 uur). In de tussentijd hebben we door het park gewandeld en ben ik in Toontown met Chip ‘n Dale op de foto geweest. We kwamen langs hun boomhut en ik zag ze ineens bovenin staan, een beetje verstopt dus.

We hebben “Honey, I scrunk the audience” nog eens gekeken en hij was nog steeds leuk. Ook hebben we de parade in Main Street bekeken. In Splash Mountain zijn we wat nat geworden, maar dat krijg je als je met een boomstam gaat varen.

Om 9 uur begint er een show bij het water, Phantasmic, en die willen we wel zien. Rond 19 uur zitten er al mensen langs het water te wachten. Wij zijn lekker pasta wezen eten en daarna hebben we het treintje naar de andere kant van het park genomen, want Christof wil Starwars Lego kopen. Ik weet nog niet wat ik wil kopen, maar ik heb wel een aantal opties: een wizardhoed met Mickey Mouse-oren, een T-shirt of een Eeyore knuffel. Ik moet wel geld van Christof lenen, want mijn creditcard is op. Daar kwam ik achter toen ik een Tigger-telefoonhoesje wilde kopen.

De show Phantasmic was inderdaad fantastisch! In watervallen werden beelden geprojecteerd en dat zag er geweldig uit. We hebben geschat dat er wel tienduizend mensen publiek aanwezig zijn. De show duurde een half uur en daarna was er vuurwerk boven het kasteeltje. Dat kasteeltje stelde weinig voor vergeleken met het kasteel in Eurodisney. Inmiddels had ik besloten dat ik een Eeyore wilde kopen en dat hebben we gedaan voordat we naar huis gingen.

20010609 Disneyland
20010609 Disneyland
20010609 Disneyland
20010609 Disneyland

Maar we konden eindelijk op weg naar Los Angeles. Hier hadden we een kamer geboekt via het internet in Best Western Gardena Hotel. We hebben heerlijk gedoucht, want daar waren we inmiddels wel aan toe. ‘s Middags zijn we naar 2 malls gereden en bij 1 ervan hebben we rond een uur of 6 pasta gegeten in het foodcourt. Weer terug in het hotel hebben we verder tv gekeken. Heerlijk relaxt!

Koop een reisgids voor zuidwest-Amerika

Of koop een andere reisgids voor Amerika

Zoek een hotel in Los Angeles

Booking.com

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.