Naar Death Valley (19 mei 2001)

Zaterdag 19 mei 2001

Vandaag rijden we naar Death Valley. Vanaf de camping zijn we door Giant Forest richting de zuiduitgang van Sequoia NP gereden. Dit was een aardig bochtige weg, maar we moesten ook weer een heil eind naar beneden. Na Sequoia zijn we richting Bakersfield gereden. Het landschap werd steeds vlakker. Onderweg hebben we bij de Burger King gegeten. Christof een whoppermenu en ik iets met fried chicken fingers.

20010519 Death Valley

Het landschap werd woestijnachtig, en natuurlijk werd ook langzaam warmer. Tegen het einde van de middag, na circa 550 kilometer, kwamen we bij Death Valley National Park aan. Vanaf een overlook point hebben we een foto van de vallei genomen. Het was hier muisstil, heel apart. We zijn op weg naar de camping in Furnace Creek. Onderweg kwamen we langs de zandduinen van Stovepipe Wells. Hier zijn we een klein stukje wezen wandelen om foto’s te maken. Het was hier bloedheet. Dan maar gauw weer de koele auto in.

Op Furnace Creek Campground was het redelijk rustig, maar bloedheet. We hebben ons tentje onder de bomen neergezet. Bij de ingang van de camping werd je gewaarschuwd voor coyotes en er stond op het bord: coyotes – pets, 4-0. We waren net bezig met het opzetten van de tent toen we bezoek kregen van een coyote. Deze hebben we weggejaagd, want we hebben het te druk om hem op de foto te zetten. Daarna zijn we in de schaduw gaan lezen. Helaas was het daar ook heet!

20010519 Death Valley
ons tentje
20010519 Death Valley
de camping

Koop een reisgids

Of koop een andere reisgids voor Amerika

Zoek een hotel

Booking.com