Op weg naar Jordanië (30 maart 2019)

Zaterdag 30 maart 2019

Morgenochtend vertrekt ons vliegtuig naar Jordanië heel vroeg. We vliegen met Ryanair vanaf Brussel. We vertrekken zo vroeg dat we met de trein niet op tijd aanwezig kunnen zijn. Daarom hebben we een hotelovernachting in de buurt van het vliegveld geboekt.

20190330 naar Brussel
wachten op station Rotterdam

Via de website van NS Internationaal hebben we onze treintickets geboekt. Een retour voor twee personen kost ons 84 euro. Op station Rotterdam nemen we om 10 over 12 de trein naar Brussel. De reis duurt 2 uur. Op het station van Brussel gaan we op zoek naar een kluisje om een deel van onze bagage in op te bergen. Er zijn veel kluisjes, maar je hebt contant geld nodig om een kluisje te activeren. We moeten daarom eerst op zoek naar een plek om geld te wisselen. Dat lukt uiteindelijk bij een winkeltje in de grote hal van het station.

We gaan naar Cook & Book, een combinatie van verschillende boekwinkels en restaurants. We nemen de metro tot de halte Roodebeek. Cook & Book is hier vlakbij. De boeken zijn verdeeld over themawinkels. We beginnen bij de stripboeken & graphic novels. Hier zit ook een café, en op de bovenverdieping vind je jeugdboeken. Er is een reisboekenwinkel met daarin een restaurant waar je in een Amerikaanse caravan kan eten. Bij de kunstboeken kun je ‘s avonds tussen de boeken eten. En… ze hebben hier onze rode eetkamerstoelen 🙂 Bij de romans hangen oude boeken aan het plafond. De kookboeken vind je in een Amerikaanse diner en de Engelstalige boeken staan in een ouderwetse bibliotheek. We dwalen door alle winkels. Helaas is het aanbod van boeken niet heel groot èn zijn de boeken alleen maar in het Frans.

20190330 Cook & Book
Cook & Book
20190330 Cook & Book
wat leuk: onze eetkamerstoelen in een boekwinkel
20190330 Cook & Book
kookboekenwinkel in een American Diner
20190330 Cook & Book
kinderboekwinkel
20190330 Cook & Book
zwevende boeken
20190330 Cook & Book
Engelse boekwinkel

Het is vandaag zonnig, dus we zoeken buiten op het terras een plekje om van het mooie weer te genieten. We bestellen wat te drinken en een bord met kaas en vleeswaren. Dit is een goed begin van onze vakantie!

20190330 Cook & Book
genieten in het zonnetje

Als het frisser wordt op het terras besluiten we op zoek te gaan naar een supermarkt om wat te eten en te drinken te halen voor vanavond in ons hotel. We gaan met de metro terug naar station Brussel om onze bagage op te halen. We kopen treinkaartjes naar het vliegveld. De trein doet er ongeveer 20 minuten over om bij het vliegveld te komen. We gaan op zoek naar de shuttlebus naar ons hotel. Helaas blijkt dat we drie kwartier moeten wachten op het volgende busje. Rond half 8 zijn we bij hotel Ibis Brussels Airport. De rest van de avond kijken we tv en drinken we wijn. We gaan op tijd slapen, want de wekker gaat morgen ontzettend vroeg af…

Koop een reisgids

Of koop een andere reisgids over België

Zoek een hotel

Booking.com