Münster (10 juli 2017)

Maandag 10 juli 2017

Het heeft vannacht veel geregend, maar gelukkig is het droog als we willen ontbijten. Warme thee en brood met chocopasta is een goed begin van de dag. Na het ontbijt wandelen we over de camping naar onze auto en rijden we naar het centrum van Münster (circa 300.000 inwoners). We vinden gemakkelijk een plaatsje in een parkeergarage.

We bezoeken de St Paulus Dom. Deze kerk is uit de 13e eeuw, en op deze plek stond al vanaf de 8e eeuw een kerk. De glas-in-loodramen zien er modern uit.

20170710 Münster
St. Paulus Dom
20170710 Münster
modern glas-in-loodraam

Tot 1 oktober is er in Münster een beeldententoonstelling, Skulptur Projekte 2017. Naast het LWL Museum für Kunst und Kultur zit een informatiepunt voor deze tentoonstelling. Daar kochten we een kaart met daarop de verschillende beelden. We kwamen er al snel achter dat deze kaart niet al te duidelijk is. Het eerste kunstwerk dat we tegenkomen is van Peles Empire en staat in de Aegidiisstrasse.

20170710 Münster
kunstwerk van Peles Empire
20170710 Münster
binnenkant van het kunstwerk van Peles Empire

We wandelen verder door de stad en komen bij een parkje, bij de Audenauerallee. Daar liggen twee grote witte ballen. Dit kunstwerk heet Giant Pool Balls en is van Claes Oldenburg. Dit kunstwerk is geen tijdelijk kunstwerk.

witte bollen

We wandelen verder en komen langs het kunstwerk Large Vertebrae van Henry Moore.

Henry Moore

In de buurt van de Himmelreichallee komen we het kunstwerk Nuclear Temple van Thomas Schütte tegen.

Thomas Schütte

Bij de Bundesstrasse 54 hangt het kunstwerk Untitled (Apisina) van Sany (Samuel Nyholm) aan een gebouw.

Sany (Samuel Nyholm)

Na al dat gewandel door de stad willen onze voeten wel uitrusten. We komen in het centrum bij een leuk straatje met verschillende cafeetjes uit. We gaan heerlijk in het zonnetje genieten van een flesje frisdrank.

Het is de hele dag al bewolkt en ‘s avonds rond half acht begint het ontzettend hard te regenen. We duiken snel met onze boeken de tent in. De rest van de avond regent het…