Dagje naar Maokong (28 mei 2014)

Woensdag 28 mei 2014

Vandaag zijn we met de kabelbaan naar Maokong geweest. Eerst een half uurtje met de metro richting de dierentuin. Het is inmiddels gaan regenen. De kabelbaan is best spannend. De lengte van deze reis is zo’n 4 kilometer en je doet er een half uurtje over. Het zijn allemaal gondels met vrolijke Hello Kitty-stickers erop. Zo schattig! Je kunt kiezen voor een gewone gondel of een gondel met een glazen vloer. Dat laatste lijkt mij niets, ik heb wel wat hoogtevrees. De rij voor een gondel met glazen vloer is vele malen langer dan onze rij.

taipei 28 mei - 1
Hello Kitty!
taipei 28 mei - 2
uitzicht vanuit de gondel
taipei 28 mei - 3
het eindstation

Als we boven zijn wandelen we wat rond. We gaan richting het Taipei Tea Promotion Center. Onderweg regent het af en toe. Als we bij het Tea Promotion Center zijn begint het heel hard te regenen. Een goede plek om even te schuilen. Helaas is het hier niet zo boeiend. Er is nauwelijks uitleg in het Engels. Je mag wel gratis thee drinken. Als het weer droog is wandelen we weer terug naar Maokong. Het valt ons hier wel tegen. We hadden verwacht dat hier theeplantages te zien zouden zijn, maar het is meer een toeristisch dorp met heel veel theehuizen. De weinige theeplanten die je ziet staan langs de weg zien er verwaarloosd uit.

taipei 28 mei - 4
Maokong
taipei 28 mei - 5
theeplanten
taipei 28 mei - 6
theeplanten
taipei 28 mei - 7
theeplanten en mist

Op advies van de reisgids gaan we naar een theehuis vlakbij het gondelstation. Dit theehuis heet Yuanxuyuan (no. 16 on Lane 38 (Yellow 11), rechtsaf bij het station en dan zit het na 50 meter aan de rechterkant). Het regent inmiddels weer, dus we zijn blij om ergens droog te kunnen zitten. Van buiten ziet dit gebouw er saai uit, maar van binnen is het erg leuk. Er is een vijver in het midden van de ruimte waar koi-karpers in zwemmen. Daaromheen zitten kleine privékamertjes. We kiezen voor oolong thee, want deze thee wordt in Taiwan verbouwd. Daarbij kiezen we cakejes (in Chinese stijl) en twee soorten nootjes. Buiten regent het weer hard! Wij genieten van onze eigen theeceremonie.

taipei 28 mei - 8
theehuis
taipei 28 mei - 1 (1)
uitzicht vanuit ons kamertje
taipei 28 mei - 9
groene cakejes en de nootjes
taipei 28 mei - 10
heerlijk kopje thee!

Na genoten te hebben van onze theeceremonie gaan we weer terug naar de gondel. Het regent nog steeds. De gondel staat inmiddels stil vanwege het slechte weer, maar er is gratis busvervoer naar beneden. Even later staan we in een bomvol busje, waarin we niet kunnen bewegen, om weer naar het metrostation te gaan. Ook met de bus duurt het een half uurtje. We zijn blij als we beneden zijn en uit kunnen stappen. We gaan naar de dierentuin. Het ruikt hier naar Burger’s Bush: een combinatie van hitte en regen. Het is trouwens een grote dierentuin, maar wel erg goedkoop. Voor 3 euro kunnen we samen de dierentuin in. De reuzenpanda’s zijn een echte attractie in de dierentuin. Je krijgt er een apart kaartje voor met daarop een tijdvak waarop je de reuzenpanda’s mag bekijken.

28 mei dierentuin - 1
withandgibbon
28 mei dierentuin - 2
luie panda’s
28 mei dierentuin - 3 (1)
wat een rare panda!
28 mei dierentuin - 3
kamerplanten en orchideeën in het echt
28 mei dierentuin - 5 (1)
orang oetan
28 mei dierentuin - 6 (1)
lijkt wel de Burger’s Bush
28 mei dierentuin - 4
neushoornvogel
28 mei dierentuin - 5
olifant
28 mei dierentuin - 6
veel grote schildpadden
28 mei dierentuin - 7
keizerpinguïn (ja, hij is echt!)
28 mei dierentuin - 8
Malaysian sun bear (denk ik)
28 mei dierentuin - 9
dinosaurus
28 mei dierentuin - 10
Formosa black bear

We zijn tot sluitingstijd (17 uur) in de dierentuin. Dan nemen we de metro naar Taipei 101. We gaan eten bij Din Tai Fung. Hier eten we heerlijke dumplings. Er is een open keuken, dus je kunt zien hoe snel de koks de dumplings kunnen maken. Dit restaurant is onderdeel van een keten en een vestiging in Hong Kong heeft een Michelin-ster 🙂

 

 

[tekst_bol url=”https://partnerprogramma.bol.com/click/click?p=1&t=url&s=43247&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fp%2Frough-guide-taiwan%2F9200000038730816&name=roughguidetaiwan”]

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren