Lekke band (22 juli 1996)

We zijn van 14 t/m 30 juli op kampeervakantie in Schotland. Ons reisschema vind je hier.

Maandag 22 juli

Vandaag reizen we weer verder. We willen de Schotse Hooglanden in. Het is mistig op Skye en de wegen zijn daardoor glad. Dat blijkt wel als we even later in een bocht de grip op de weg verliezen en aan de zijkant tot stilstand komen. De linkervoorband is door een steen geraakt en loopt snel leeg. Dat is balen! Al snel stopt er een auto. Er stapt een jongen uit die zijn krik pakt en onmiddellijk het wiel losdraait. Samen met Christof verwisselt hij de band. We rijden naar Broadford om te tanken en te kijken of de band gerepareerd kan worden. Dat kan helaas niet. Een nieuwe band kost 36 pond.

We besluiten om toch richting het noorden te rijden. Maar het is zo ontzettend mistig dat we na een paar kilometer besluiten om weer om te draaien. We rijden richting Inverness. Onderweg stoppen we even in Drumnadrochit om bij de Loch Ness-toeristenwinkeltjes te kijken. Daarna rijden we verder richting Inverness. In Bunchrew gaan we naar een camping, Bunchrew Caravan Park.

We zetten snel de tent op en rijden naar Inverness. We slenteren wat door de stad en kopen alvast wat cadeautjes. Het regent als we weer op de camping zijn en dat maakt koken wat lastig. We zetten het gasstel in de achtertent en maken Irish stew met aardappelpuree.

19960722 camping in Bunchrew
19960722 camping in Bunchrew