Leipzig (20 juli 2017)

Donderdag 20 juli

Vanaf de camping zijn we met de bus naar het centrum gegaan. De bus stopte bij het centraal station. Vanaf hier zijn we lopend verder gegaan. Leipzig heeft veel overdekte winkelpassages. De mooiste is de Mädler Passage.

20170720 Leipzig
kerk
20170720 Leipzig
Mädler Passage

Iets buiten het centrum ligt Galerie für Zeitgenössische Kunst. Toen we hier aankwamen bleek dat het museum pas om 14 uur opengaat. Op het terras van het café naast het museum hebben we geluncht. Ze hadden hier heerlijke biologische cassis.

20170720 Leipzig

In het museum mocht onze tas niet mee naar binnen (wat vaker voorkomt bij musea). Het was wel bijzonder dat onze tas in een doorzichtige plexiglas kubus ging, met daaraan een hangslot.

Het museum is verdeeld over twee gebouwen. We zijn eerst de tentoonstelling in het moderne gebouw gaan bekijken. Hier was een tentoonstelling over de banden tussen China en Afrika. Er zaten een paar interessante onderdelen in de tentoonstelling. Daarna zijn we naar het andere gebouw gegaan. Hier was het enige interessante wat we zagen de LEGO-bouwwerken aan de balustrade van de trappen.

20170720 Leipzig
20170720 Leipzig

Na het museum zijn we terug gewandeld naar het centrum. Er staan mooie gebouwen in Leipzig.

20170720 Leipzig
20170720 Leipzig

Aan het einde van de middag zijn we naar Zeitgesichtliches Forum Leipzig gegaan. Dit is een museum over de geschiedenis van Oost-Duitsland en Leipzig in die tijd. Ik vond het een erg interessant museum.

In een van de vitrines stonden de mainzelmännchen. Voor mij is dit jeugdsentiment. Deze zes mannetjes zaten vroeger in tekenfilmpjes die ZDF uitzond tijdens het reclameblok. Zo grappig om ze weer eens te zien.

20170720 Leipzig
20170720 Leipzig

Na het bezoek aan dit museum zijn we wat gaan drinken op een terrasje vlakbij, bij Café Central. Niet veel later begon het erg hard te regenen. We zijn een tijdje onder de parasol blijven zitten, maar toen het maar bleef regenen zijn we naar binnen gegaan. Daar hebben we ook gegeten zodat we niet in de regen op de camping hoeven te koken.