Dagje langer in Taipei dankzij tropische storm Matmo (22 juli 2014)

Dinsdag 22 juli 2014

Eigenlijk zou ik vandaag weer naar huis gaan, maar tropische storm Matmo gooide roet in het eten. De storm zou dwars over Taipei komen rond de tijd dat mijn vliegtuig vanavond zou vertrekken. Na overleg met personeel van het hotel en uitgebreid internetten besloten om mijn reis een dag uit te stellen. KLM gaf nog niet aan dat het vliegtuig niet zou vertrekken, maar ik had weinig zin om op het vliegveld uren te wachten tot de storm voorbij zou zijn en dan alsnog niet te vertrekken. Gelukkig kon ik kosteloos een dagje later vliegen.

Ik moest natuurlijk wel mijn hotelkamer uit, maar ik mocht een nachtje bij mijn vrienden in hun appartement slapen. We besluiten om nog wel wat leuks te gaan doen vandaag voordat de storm tegen de avond los zal barsten. We gaan naar Taipei 101 om te lunchen bij Din Tai Fung. Hier eten we heerlijke dumplings. Er is een open keuken, dus je kunt zien hoe snel de koks de dumplings kunnen maken. Dit restaurant is onderdeel van een keten en een vestiging in Hong Kong heeft een Michelin-ster 🙂

20140722 Taipei
20140722 Taipei
20140722 Taipei
20140722 Taipei

Na deze heerlijke lunch gaan we weer terug naar het hotel. Het regent al de hele dag en we merken dat het harder begint te waaien. Bij de supermarkt naast het hotel halen we eten, drinken en snacks om de avond goed door te komen. We zetten de tv aan om in het chinees de berichtgeving over Matmo te volgen. Het ziet er allemaal spannend uit.

20140722 Taipei

Aan het einde van de middag gaan S en ik even buiten kijken hoe hard het waait. Het regent erg hard en de wind doet me denken aan een stevige herfststorm. Op straat wordt het ook steeds stiller. Uiteindelijk buigt Matmo af waardoor het oog van de storm niet over Taipei komt. Toch ben ik blij dat ik nu niet op het vliegveld ben.

20140722 Taipei
20140722 Taipei

Koop een reisgids

Of koop een andere reisgids over Taiwan

Zoek een hotel

Booking.com