Lake Manyara National Park (25 juni 2008)

We zijn van 23 juni t/m 5 juli op vakantie in Tanzania. Ons reisschema vind je hier.

Woensdag 25 juni

We staan om half 8. We douchen, pakken de rugzak in en ontbijten in ons hotel, Kudu Lodge, met worstjes, spek, toast en jam. Om 9 uur worden we opgehaald door onze gids. Vanuit de lodge krijgen we lunchboxen mee. Het is ongeveer 45 minuten rijden naar de ingang van Lake Manyara National Park. Het is bewolkt en best fris. Weer om een trui aan te doen. Niet het weer wat ik in Afrika had verwacht.

Lake Manyara National Park heeft een oppervlakte van 330 vierkante kilometers. Dit park staat bekend om de flamingo’s bij het meer en is blijkbaar één van de twee plekken in Afrika waar leeuwen in bomen klimmen. Dat hebben wij helaas niet gezien.

Lake Manyara is een heel ander park dan Tarangire. Dit is een regenwoud aan een groot meer. De sfeer is heel anders. Ook vandaag zien we weer veel dieren: olifanten, Burchell’s Zebra, warthog (wrattenzwijn), bavianen, verschillende soorten apen, impala’s, giraffen, dikdiks, buffalo’s, wildebeasts (lesser en greater), ooievaars, nijlganzen, flamingo’s, rock hyrax (klipdas), nijlpaarden, reedbuck (soort bok), ground hornbill (neushoornvogel), egyptian vulture (gier), kingfisher (ijsvogel), black mamba (slang). Heel in de verte zien we met behulp van een verrekijker het hoofd van een cheetah (jachtluipaard) in het gras. Dat is wel gaaf! Het is sowieso heel bijzonder om al deze dieren in het echt te zien.

We lunchen bij een picknickplaats. In onze lunchboxen zitten sandwiches, fruit, cake en iets gefrituurds. Erg lekker, maar wel een beetje teveel. Na de lunch begint de zon te schijnen en wordt het warmer.

Om 4 uur zijn we weer bij de lodge. We pakken onze boeken en gaan heerlijk in het zonnetje te zitten. We zien 1 toerist, dus blijkbaar is het hier nog steeds rustig.

het is bewolkt
groep apen
wrattenzwijnen
veel vogels
giraf
boze olifant
bij de lodge
olifant
giraffen
aap
dat roze komt door flamingo’s
olifant op de weg
bij de lodge