Laatste dag in Taipei (31 mei 2014)

Zaterdag 31 mei 2014

Vandaag is onze laatste dag in Taipei. Vanavond om 23.20 uur vertrekt ons vliegtuig naar Amsterdam. Vanuit het hotel gaan we met de taxi naar het treinstation. Hier gaan we op zoek naar een kluisje om onze grote rugzak in te doen. Kost wat moeite, maar uiteindelijk blijken er heel veel kluisjes te zijn.

We gaan vandaag op zoek naar een drakenbootrace. Op internet is informatie moeilijk te vinden, maar we denken te weten waar de bootrace gehouden zal worden. We gaan met de metro naar Taipei Expo Park en wandelen langs het Taipei Fine Arts Museum. Het is vandaag zonnig en warm.

taipei 31 mei - 1
het is een alien
taipei 31 mei - 2
Taipei Expo park

We zouden in de buurt van de rivier moeten komen, maar dat lijkt niet te lukken. Er ligt een grote weg in de weg en we geven het op. We lopen weer terug langs het Taipei Expo Park en komen bij Lin An Tai Historical House uit. Dat ziet er interessant uit.

taipei 31 mei - 3
Lin An Tai Historical House

Lin An Tai is aan het einde van de achttiende eeuw gebouwd door een rijke Chinese zakenman. Het is een van de oudste huizen in Taipei. Het huis staat niet meer op de orginele plek, want het moest weg voor de aanleg van een snelweg. Toen het huis verplaatst werd naar de huidige locatie is het ook gerestaureerd. Sinds 2000 is het huis als museum ingericht.

taipei 31 mei - 1 (1)
een slaapkamer
taipei 31 mei - 4
vijver
taipei 31 mei - 5
Hello Kitty!-vliegtuig komt over 🙂

Via het Taiwan Expo Park lopen we weer naar de metro. Onderweg komen we nog een kudde rare dierne tegen:

taipei 31 mei - 6
kudde dieren

We gaan met de metro richting City Hall. We wandelen langs de warenhuizen en drinken een frappuccino bij de Starbucks. Het is vandaag ontzettend warm, dus wat afkoeling kunnen we wel gebruiken.

taipei 31 mei - 7
lange rij bij Dunkin’ Donuts. Waarom?
20140531 - 1
uitzicht op Taipei 101 vanuit de Starbucks

‘s Avonds halen we onze grote rugzak uit de kluis en gaan we op weg naar het busstation. Dat bleek wat lastig te vinden te zijn. Het lukte uiteindelijk wel, nadat we eerst op een verkeerd busstation waren uitgekomen. Is niet echt prettig als je teveel loopt met zware reisspullen.
De busreis naar het viegveld duurt een uurtje. We leveren onze bagage in en slenteren over het vliegveld.

Onze vlucht vertrekt op tijd. Onderweg heb ik “The 100-year-old man who climbed out the window and disappeared” gekeken. Tijdens de vakantie heb ik het boek gelezen en dat is aardig goed verfilmd. Daarna heb ik “Catching fire” gekeken, gebaseerd op het boek “Vlammen” (Hongerspelen 2) van Suzanne Collins. Een spannende en leuke film.

 

 

[tekst_bol url=”https://partnerprogramma.bol.com/click/click?p=1&t=url&s=43247&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fp%2Frough-guide-taiwan%2F9200000038730816&name=roughguidetaiwan”]