Kayakken bij Ao Nang (24 november 2011)

Donderdag 24 november 2011

We zijn een ochtend wezen kayakken naar Ban Bor Thor. Vanaf het hotel was het zo’n 45 minuten naar het noorden rijden. We kayakken door de lagunen, langs mangroven en door een grot (Tham Lod). Erg gaaf! We hebben zelfs geluk dat het water zo hoog staat dat we naar een soort open grot bij de mangroven kunnen. Dit kan een paar dagen per maand. Op de andere dagen staat het water hier te laag om met een kayak te komen en is het te modderig om lopend naar toe te gaan.

We bezoeken ook nog een grot (Phe Hua Toh Cave) waar rotstekeningen in te vinden zijn. Het is hier ontzettend druk met toeristen. Er loopt onder andere een groep van zo’n 30 Russen rond. Zij vinden het blijkbaar nodig om alleen in zwembroeken en bikini’s rond te lopen. Niet echt respect voor de plaatselijke bevolking (en andere toeristen). Wij zijn niet echt fan van blote dikke bierbuien 😉

Het is heerlijk om zo over het water te peddelen. Aan het einde van de tocht, vlak voor we weer bij het restaurant zijn, begint het ontzettend hard te regenen, maar we waren toch al aardig nat van het kayakken zelf.

kayaken
Tham Lod (grot)
open grot bij mangrove
kayaken
Tham Lod (grot)
prehistorische tekeningen
20111124 kayaken
prehistorische tekeningen

Zoek een boek

Of koop een andere reisgids over Thailand bij bol.com

Zoek een hotel