Interrail dag 5 (29 juni 2022)

Woensdag 29 juni

Interrail dag 5, Boedapest

Vandaag gaan we Boedapest verkennen, maar zoals beloofd laat ik eerst foto’s zien van het gebouw waarin ons appartement zit, The APEX Residences.

toegang tot het gebouw
mooie trap
uitzicht op de verdieping van ons appartement
binnenkant gebouw gezien vanaf beneden

Vanaf ons appartement in Wesselenyi Str. is het een minuut of 10 lopen naar café Szimply, waar we gaan ontbijten. Christof neemt Eggs Benedict en ik ga voor een bagel met avocado en een gepocheerd ei. De gerechten zien er ontzettend mooi en het was heerlijk. Het is hier gezellig druk.

Na ons ontbijt wandelen we richting het kasteel. Met de funiculaire gaan we de heuvel op. Het is vandaag 36 graden en we doen het rustig aan. Boven op de heuvel wandelen we rond door de straten. Het lijkt hier wel een dorp. We zien mooie gebouwen.

We bekijken de Matthiaskerk (Matyás Templom). Het is een mooi gedecoreerde kerk. Het is ook fijn om even in een koele plek rond te lopen.

Bij de Starbucks vlakbij de kerk drinken we heerlijke limonades. Daarna wandelen we richting de funiculaire.

Vlakbij de funiculaire is de Hungarian National Gallery (Magyar Nemzeti Galéria). We dwalen door het museum en bekijken o.a. een tentoonstelling over Art Deco in Hongarije. Het is een groot museum en er is veel te zien. Na afloop drinken we buiten op het terras een plaatselijke Cola.

Na ons bezoek aan het museum nemen we de funiculaire naar beneden. Al wandelend door de stad beneden komen we langs het Parlementsgebouw. In een park komen we Ronald Reagan tegen.

funiculaire
Ronald Reagan
Parlementsgebouw
mooi plein