Interrail dag 4 (28 juni 2022)

Dinsdag 28 juni

Interrail dag 4, Slowakije

Vandaag is onze laatste dag in Bratislava. We wandelen eerst naar de Blue Church (Modry Kostol) en kunnen vandaag eindelijk naar binnen kijken. We kunnen de kerk niet in, maar er staat een hek waardoor we het interieur wel kunnen zien.

Blue Church
het interieur van de kerk

We drinken koffie en chai latte op het terras van Caffe4U. We kunnen hier helaas niet ontbeten. Na de koffie en chai latte kopen we broodjes bij een supermarkt en ontbijten we op een bankje in het park.

op het terras van Caffe4U
ontbijten in het park
lekkere chai latte

Na ons ontbijt bezoeken we het museum in de Old Town Hall. Dit museum geeft een beeld van de geschiedenis van Bratislava. We beklimmen ook de klokkentoren van het museum.

Old Town Hall
in het museum
uitzicht vanaf de klokketoren
in het museum
in het museum
uitzicht vanaf de klokketoren
in het museum
in het museum

Het is ook vandaag weer warm weer. Op het terras van Cafe Mayer drinken we citroenlimonade om af te koelen.

lekkere citroenlimonade

Aan het einde van de middag vertrekt onze trein naar Budapest-Nyugati. We gaan op tijd naar het station, want we willen uitzoeken of we alvast een reservering kunnen maken voor de nachttrein van Boedapest naar Boekarest. Dit kan helaas niet online. Maar gelukkig kunnen we op het station een reservering maken.

De trein die wij naar Boedapest hebben staat niet op het informatiebord. We gaan naar de informatiebalie en daar blijkt dat wij een reservering hebben voor een trein die niet bestaat. We hebben ter plekke een nieuwe reservering gemaakt, maar deze trein doet er 4 uur over, in plaats van de 2,5 uur die de door ons gereserveerde trein er over deed. De ‘nieuwe’ trein komt aan op een ander station, Budapest-Keleti.

De vertrektijd van de ‘nieuwe’ trein is ook onduidelijk. Op onze reservering staat dat deze trein om 17.05 uur vertrekt, maar volgens de informatie op de treinborden vertrekt de trein om 17.19 uur. Beide treinen hebben wel hetzelfde treinnummer…

wachten op het station
wachten op het station

De trein vertrok met een uur vertraging, maar heeft deze vertraging ergens onderweg goedgemaakt.We hebben geen idee hoe, want de trein reed niet echt hard en reed de normale route. We vermoeden dat de trein anders lang bij de grens stopt

vrolijke stoelen in de trein
water en nootjes voor onderweg
uitzicht vanuit de trein
uitzicht vanuit de trein

Uiteindelijk waren we rond 21 uur in Boedapest. We blijven 5 nachten in Boedapest en we hebben geboekt bij The APEX Residences. We hebben een piepklein appartementje in een Art Deco-gebouw. Daar maken we morgen foto’s van.

Station Budapest-Keleti
Station Budapest-Keleti
Station Budapest-Keleti
ons appartementje