Interrail dag 14 (8 juli 2022)

Vrijdag 8 juli

Interrail dag 14, van Boekarest naar Sofia

Vandaag reizen we verder naar Sofia. Onze trein vertrekt om 10.55 uur. We zijn op tijd op het station en vinden een bankje op het vertrekperron.

De trein vertrekt op tijd, maar een uur later remt de trein af en staan we stil in de middle of nowhere. Er komt rook bij de locomotief vandaan. De trein blijft 3 kwartier stilstaan voordat we doorrijden naar het eerstvolgende station. Daar wordt de locomotief afgekoppeld en weggereden. We krijgen geen informatie over wat er aan de hand is.

We staan stil op een klein station en er is niets te doen. Mensen gaan buiten zitten, wandelen over het perron, maken foto’s van de trein zonder locomotief, kopen eten en drinken bij de kiosk (die doet vandaag goede zaken). Met ons laatste Roemeense geld kunnen we één ijsje kopen. We hebben gelukkig genoeg eten en drinken bij ons.

11.46 uur: de trein staat stil
12.49 uur: de locomotief is weg
14.09 uur: we delen een ijsje
11.53 uur: uit het raam kijken
13.24 uur: wandelen over het perron, trein zonder locomotief

Via via horen we dat er een nieuwe locomotief moet komen en dat dat een uur gaat duren. Rond half 4, 2,5 uur later, is er eindelijk een nieuwe locomotief. En dan gaan we weer op weg. Met een vertraging van 3,5 uur!

16.31 uur
17.29 uur: we zijn in Bulgarije
17.06 uur: laatste station in Roemenië
20:23 uur: de zon gaat onder

Rond 17 uur zijn we bij het laatste station in Roemenië. Hier staan we een half uur stil. De douanebeambte verzamelt alle paspoorten en neemt ze mee naar binnen om te scannen. Een half uur later worden de paspoorten weer netjes teruggebracht. Zo’n 3 kwartier later gebeurt hetzelfde bij het eerste station in Bulgarije. 

De vertraging lopen we de rest van de dag ook niet meer in. Om 00.40 uur zijn we eindelijk in Sofia.

Het regent buiten en de stationshal is al afgesloten. We gaan op zoek naar een geldautomaat zodat we een taxi naar ons hotel, easyHotel Sofia, kunnen nemen. De hal van het busstation iets verderop is nog open en daar staan pinautomaten. Taxi’s staan voor de deur en eindelijk, om 1.13 uur zijn we in onze hotelkamer. Wat een dag!