Interrail dag 3 (27 juni 2022)

Maandag 27 juni

Interrail dag 3, Bratislava

Vandaag gaan we Bratislava verkennen. We logeren in hotel Elisabeth Old Town, in de buurt van de Blauwe Kerk. We gaan eerst ontbijten op het terras van Otto, aan de overkant van het hotel.

uitzicht vanaf het terras bij Otto
shashuka voor mij
zoete pannenkoeken voor Christof

Na het ontbijt naar de Blue Church geweest. Je kon door een hek de kerk in kijken, maar er stond iemand uitgebreid te bidden waardoor we geen foto konden maken. Maar we zijn nog een paar dagen in Bratislava, dus hopelijk kunnen we één van de komende dagen de kerk beter bekijken. Het is wel een mooi gebouw in opvallend blauw.

Vanaf de Blauwe Kerk zijn we naar de oever van de Donau gewandeld en daarna richting het nieuwe centrum van Bratislava. Het werd vandaag 33 graden en we hebben regelmatig op een bankje in een park uitgerust. Het is leuk om gewoon rond te wandelen en om je heen te kijken.

We zijn vanmiddag bij een kinderboekwinkel met alleen Engelstalige boeken geweest, Little Book House. Het is geen grote winkel, maar er staan best veel boeken. Natuurlijk stond er ook Matilda van Roald Dahl, Die heb ik niet gekocht, want ik heb al een Engelse versie van dit boek.

Na al dat gewandel zijn we naar hetzelfde café als gisteren gegaan. Het is heerlijk om hier in de schaduw van de bomen te zitten. Eerst bijkomen met citroenlimonade voordat we overstapten naar bier en wijn. Alcohol is hier vrij goedkoop:: 2,60 euro voor een halve liter bier en 2,80 voor een glas wijn.

uitzicht op het terras

Weer bij het hotel aangekomen maakte ik een foto van het hotel. De rest van de avond hebben we heerlijk Rome gekeken op HBO Max.

hotel Elisabeth Old Town