Interrail dag 29 (23 juli 2022)

Zaterdag 22 juli

Interrail dag 29, van Wenen naar huis

We staan vroeg op en verlaten ons hotel, Prizeotel Vienna-City. We wandelen met al onze spullen naar het station. Bij een supermarkt kopen we broodjes voor ontbijt, salade voor lunch en snoep voor onderweg.

De trein van Wenen naar Frankfurt van 9.13 uur vertrekt op tijd. In de app van de Deutsche Bahn staat dat onze trein niet zal stoppen op station Frankfurt Fernbahnhof. Dat zou vervelend zijn, want daar moeten we overstappen op de trein naar Amsterdam. Het Oostenrijkse treinpersoneel heeft geen informatie en raadt aan om het later aan het Duitse personeel te vragen.

station Wenen
onderweg
onderweg
onderweg

Een paar uur later, als we in Duitsland rijden, krijgen we te horen dat onze trein inderdaad niet stopt op Frankfurt Fernbahnhof. Dit vanwege een technisch probleem van deze trein. Er wordt aangeraden om een station eerder uit te stappen en met een andere trein naar Frankfurt Fernbahnhof te gaan.

Deze suggestie werkt goed en op het station in Frankfurt hebben we nog tijd om een frappuccino bij Starbucks te halen. De trein van 16.42 uur richting Amsterdam rijdt ook zonder problemen. Er zijn wel wat problemen met de airco waardoor het warm wordt in onze wagon. 

station Frankfurt Fernbahnhof
onderweg
frappuccino
onze trein

In Utrecht stappen we over op de trein naar Rotterdam. Daar komen we rond 21 uur aan. Een half uur later zijn we thuis. Bij de AH beneden halen we pizza en wijn om onze vakantie mee af te sluiten

station Utrecht
station Rotterdam Centraal
alle Matildas die ik deze vakantie kocht