Interrail dag 28 (22 juli 2022)

Vrijdag 22 juli

Interrail dag 27, Wenen

We ontbijten met broodjes van de supermarkt op onze hotelkamer, Prizeotel Vienna-City. Na het ontbijt gaan we met de tram naar Oberes Belvedere. We hebben gisteren online kaartjes gekocht (16,90 euro p.p.) en mogen vandaag om 11 uur naar binnen. We zijn te vroeg en we wandelen door het park bij het museum. Op een terrasje drinken we koffie en thee.

Om 11 uur mogen we naar binnen. Het is erg druk in het museum. Dit museum heeft kunstwerken van de Middeleeuwen tot de jaren 70 van de vorige eeuw. De grote publiekstrekkers zijn de schilderijen van Gustav Klimt. Het museum is zelf ook erg mooi.

Oberes Belvedere
even thee drinken
in het museum
in het museum
uitzicht over het park
uitzicht over het park
in het museum
Gustav Klimt
in het museum

Na het museumbezoek nemen we de tram naar het MuseumsQuartier om de Time to Momo-wandeling Neubau te doen. We slingeren heen en weer door leuke straatjes. We komen o.a. langs de Freitag-winkel waar ik een shoulder pad (ik weet het Nederlandse woord even niet) en een iPhonehoesje koop. Volgende week, als we weer in Nederland zijn, ga ik een nieuwe iPhone kopen…

mooie gebouwen
mooie gebouwen
Freitag-winkel
muurschildering
mooie gebouwen
gekocht in de Freitagwinkel

Bij cafĂ© Vollpension (SchleifmĂĽhlgasse 16) gerund door oma’s, drinken we thee/koffie en eten we cake. De keuze die je maakt op de menukaart bepaalt hoe lang je mag blijven. Bij alleen koffie of thee mag je 30 minuten blijven. Met iets lekkers erbij mag je 60 minuten langer blijven. Ik koos cake en kreeg een ‘omamuntje’. Met dit muntje kon ik binnen uitzoeken welke cake ik wilde.

De wandeling hebben we niet helemaal uitgelopen, omdat mijn lichaam niet zoveel zin meer heeft. We nemen de metro naar Stephansplatz. We wandelen naar het Mozart Haus om een Playmobil-versie van Mozart te kopen. Daarna gaan we met de metro naar het treinstation. We doen boodschappen bij de Spar (wijn, vleeswaren en M&M’s) voor vanavond. De rest van de avond rusten we uit in onze hotelkamer.

Playmobil Mozart