Interrail dag 27 (21 juli 2022)

Donderdag 21 juli

Interrail dag 27, Wenen

We ontbijten op onze hotelkamer, Prizeotel Vienna-City, met de broodjes die we gisteravond gekocht hebben. Na het ontbijt gaan we met de metro naar Stephansplatz in het centrum van Wenen. We gaan vandaag een Time to Momo-wandeling door het historische centrum doen. Wij vinden een wandeling een leuke manier om een stad te ontdekken. Wenen heeft mooie gebouwen. Er zijn hier veel meer toeristen dan in de andere steden waar we de afgelopen weken zijn geweest. Het is even wennen.

Stephansdom
in het centrum
naast de Stephansdom

Bij Hotel Sacher gaan we in de rij staan om Sachertorte te eten. We staan zeker een half uur in de brandende zon. Het is ruim 36 graden, dus het is erg warm. De manager loopt regelmatig langs de rij met bekertjes koel water. De Sachertorte is erg lekker en het is erg fijn om rustig van de koelte, taart en thee/koffie te genieten.

Hotel Sacher
bij Hotel Sacher
bekertje water
Sachertorte

Na de taart wandelen we verder met de Time to Momo-wandeling. We zien mooie gebouwen.

mooie gebouwen
mooie gebouwen

We bekijken de Jesuitenkirche. Deze kerk is gebouwd in de 17e eeuw en is rijk versierd.

Jesuitenkirche
Jesuitenkirche
Jesuitenkirche

We wandelen verder en komen bij de Griechenkirche zur Heiligen Dreifaltigkeit (wikipedia), een Grieks-orthodoxe kerk. Deze kerk is gebouwd in de 19e eeuw en is rijk versierd.

leuk straatje
Grieks-orthodoxe kerk
Grieks-orthodoxe kerk
Grieks-orthodoxe kerk

Het is erg warm vandaag en we wandelen veel. Als we een Starbucks tegenkomen vinden we dat een goed moment voor een frappuccino en om uit te rusten.

We wandelen verder met de Time to Momo-wandeling. We zien mooie gebouwen. In een park rusten we uit op een bankje in de schaduw.

Nadat we heerlijk in het park hebben gezeten wandelen we verder. We bekijken nog een kerk, maar ik weet niet meer welke kerk het is. Dit is een sobere kerk.