Woensdag 20 juli

Interrail dag 26, naar Wenen

We staan vandaag al om 8 uur op, zodat we snel kunnen ontbijten bij de jeugdherberg, Hostel Tabor, voordat we naar het station gaan. Onze trein naar Wenen, via Villach, vertrekt om 9.23 uur. Op het informatiebord staat dat de trein vertraging heeft. We gaan alvast naar het goede perron. De vertraging blijft oplopen en uiteindelijk vertrekt onze trein 40 minuten later dan gepland.

station Ljubljana
wachten op de trein

In Villach moeten we overstappen op de trein naar Wenen. Door de vertraging missen we onze aansluiting. We moeten nu 2,5 uur wachten op de volgende trein. Er zijn bijna geen bankjes, dus we gaan ergens op de grond zitten. Gelukkig vertrekt de trein naar Wenen netjes om 13.30 uur en na een mooie rit door Oostenrijk komen we om 18.09 uur in Wenen aan. Het is hier 35 graden, maar het is niet ver lopen naar ons hotel, Prizeotel Vienna-City.

onderweg
onze kamer
onderweg
leuke vloerbedekking in de hal van het hotel

Na het inchecken brengen we onze spullen naar de kamer en wandelen we terug naar het station om wat te eten. Bij een grote supermarkt halen we wijn voor vanavond en broodjes voor het ontbijt. Een verdieping lager zit een klein foodcourt en daar eten we heerlijk Aziatisch.

lekkere limonades
ons hotel
heerlijk eten
heerlijk eten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.