Dinsdag 19 juli

Interrail dag 25, Ljubljana

We ontbijten in de eetzaal van de jeugdherberg, Hostel Tabor. Na het ontbijt wandelen we naar de funiculaire. We gaan de heuvel op naar het kasteel, Ljublanski grad. Het kasteel is niet zo boeiend. Er zitten voornamelijk restaurants.

ontbijt
uitzicht vanaf kasteel
links boekwinkel, rechts naar de funiculaire
kasteel

We wandelen door het bos naar beneden via lange trappen en lopen om de heuvel heen. Aan de andere kant van de kasteelheuvel gaan we een stukje omhoog om de kasteelwijngaard te zien. 

wandelen door het bos
wijngaard

We wandelen verder naar beneden en naar het centrum. Op een terrasje in de schaduw is het fijn uitrusten. 

langs het water
Sloveense cola en citroenlimonade

We gaan naar Mestni Muzej Ljubljana (City Museum Ljubljana). Het is hier erg rustig. Eerst bekijken we de tentoonstelling over architect Plečnik (wikipedia). Erg interessant omdat hij delen van Ljubljana heeft ontworpen. Daarna bekijken we de tentoonstelling over de geschiedenis van de stad.

We gaan naar Narodna in univerzitetna knjižnica (National and University Library of Ljubljana), vlakbij het museum waar we net zijn geweest.. Deze bibliotheek is ontworpen door Plečnik. Deze bibliotheek kun je als toerist elke dag (behalve zondag) bezoeken. De toegang is 5 euro. Het is heerlijk rustig als wij hier zijn en daardoor kunnen we de leeszaal rustig bekijken.

in de bibliotheek
in de bibliotheek
in de bibliotheek
in de bibliotheek

Nadat we de bibliotheek hebben bekeken wandelen we door het centrum. We eindigen op het terras van Daktari, vlakbij de funiculaire, en genieten van een wijntje en biertje.

wandelen door het centrum
op het terras
wandelen door het centrum
op het terras

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.